ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/02/2017 10:45 EET | Updated 07/02/2017 10:49 EET

Nέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ για Rothschild

sooc

«Ο κ. Τζανακόπουλος ομολόγησε, σήμερα, ότι ως τη μυστική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, καμία σύμβαση δεν υπήρχε μεταξύ του ΟΔΔΗΧ και της επενδυτικής τράπεζας Rothschild. Δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να δικαιολογήσει γιατί ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι με μυστικό τρόπο, ενώ χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και γιατί συνάντησε μόνος του τα στελέχη της επενδυτικής τράπεζας», απαντά η ΝΔ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Την ίδια στιγμή, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Καμμένος συνεχίζουν να σιωπούν. Για άλλη μία φορά, ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να κάνει κρυφές ιδιωτικές συναντήσεις και να ψεύδεται δημοσίως», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι αστειότητες περί μυστικής επίσκεψης στο Παρίσι πλέον έχουν περάσει στο επίπεδο του παραληρήματος από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

«Λογικό», προσθέτει, «αν σκεφτεί κανείς ότι ο αρχηγός του κόμματος, κ. Μητσοτάκης κρύβει το πόθεν έσχες της συζύγου του, λες και πρόκειται για προσωπικό δεδομένο, ενώ είναι εκ του νόμου υποχρέωσή του να το καταθέσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «το ερώτημα είναι πόσο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης θα κρύβεται πίσω από τις ασυνάρτητες ανακοινώσεις του κόμματός του και τις δηλώσεις των στελεχών του».

Nωρίτερα, ο κ. Τζακακόπουλος δήλωσε ότι στην επενδυτική τράπεζα Rothschild ανατίθεται ο ρόλος του τεχνικού συμβούλου για την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι, στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολή προς το Δ.Σ του ΟΔΔΗΧ, με την οποία ζητούσε την άμεση πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, για την προετοιμασία της χώρας για την έξοδο στις αγορές. Στις 27 Ιανουαρίου το Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ , με επιστολή του όρισε την επενδυτική τράπεζα Rothschild, και αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας «ταξίδεψε στα μουλωχτά στο Παρίσι και το δικαιολογεί ως μεγάλες συναντήσεις με την τράπεζα Ρότσιλντ που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ» επισημαίνοντας πως «μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα αν και εφόσον αυτή η τράπεζα συμβληθεί με τον ΟΔΔΗΧ».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχτηκε ότι το non paper του Μεγάρου Μαξίμου του Σαββάτου είναι ένα μεγάλο ψέμα καθώς όπως είπε ο κ. Βέττας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει τέτοια σύμβαση. «Όλα θα πρέπει να τα γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες. Πριν και μετά από το ταξίδι που θα κάνει ο πρωθυπουργός. Υπάρχει σκιά σε όλο αυτό. Έκανε ένα ταξίδι κρυφά και συναντήθηκε με μια τράπεζα που την είχε χαρακτηρίσει όπως την είχε χαρακτηρίσει ο εταίρος του. Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί; Γιατί ένας πρωθυπουργός δεν ανακοινώνει για πρώτη φορά το ταξίδι του; Ποια είναι η στόχευση; Δεν υπάρχει εδώ και τρεις μέρες απάντηση για το ταξίδι αυτό» δήλωσε ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα που έχει θέσει επίσημα η ΝΔ όπως για το αν γνώριζαν για το ταξίδι οι κύριοι Τσακαλώτος και Καμμένος.

Το σχόλιο ΚΚΕ

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίζουν να τσακώνονται για "κρυφά" ταξίδια και πόθεν έσχες συζύγων, για να συγκαλύψουν την ταύτισή τους ως "εγγυητές" της υλοποίησης του 3ου μνημονίου, είτε αυτή γίνει απ' την εξοντωτική φοροληστεία, είτε μέσα απ' τη νέα μείωση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, είτε και τα δύο». Αυτό αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και κατακήγει: «Γι' αυτό άλλωστε και έχουν αναλάβει ο καθένας τους από έναν ρόλο στον εκβιασμό του λαού να δεχτεί τα νέα μέτρα αδιαμαρτύρητα».