ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/02/2017 05:33 EET | Updated 07/02/2017 05:34 EET

Συντηρεί ψηλά το πρωθυπουργικό ταξίδι η ΝΔ

Sooc/ φωτό αρχείου

Επιμένει η ΝΔ να θεωρεί ως μείζον πολιτικό ζήτημα το «μυστικό» ταξίδι του πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα στις 30 Ιανουαρίου, έστω και αν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε τα δυο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι με τον επικεφαλής της L'Oreal και εκπροσώπους της επενδυτικής Rothschild.

Είναι ενδεικτικό ότι από την οδό Πειραιώς αφήνουν να εννοηθεί ότι και μόνο το γεγονός ότι το επίμαχο ταξίδι κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δημιουργεί περαιτέρω εύλογα ερωτήματα ακόμα, τόσο ως προς την ουσία των συναντήσεων, όσο και για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στον κρατικό αεροσκάφος, θέμα για το οποίο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή την επίσημη λίστα.

Και μπορεί ο εκπρόσωπος της Rothschild να επιβεβαίωσε το τετ α τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό στα τέλη Ιανουαρίου, από τη ΝΔ διερωτώνται γιατί δεν ήταν μαζί του και ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν μάλιστα επρόκειτο για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, όπως η οργάνωση για την έξοδο της χώρας στις αγορές και κυρίως, πως είναι δυνατόν να μην το γνωρίζει.

Την ώρα που ο Γιώργος Κατρούγκαλος - ο οποίος ταξίδεψε μαζί με τον Πρωθυπουργό στη Λισαβόνα και επέστρεψε με την πτήση της γραμμής στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου - παραδεχόταν οτι στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από τη σύζυγό του, η ΝΔ έβαζε στο κάδρο και τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος μετέβη μαζί με τον Πρωθυπουργό στο Παρίσι, θέτοντας σειρά ερωτημάτων για το ποιες παράλληλες συναντήσεις είχε εκει.

Την ίδια στιγμή συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ως μια απέλπιδα προσπάθεια αντιπερισπασμού την ανακίνηση του θέματος με τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του προέδρου της ΝΔ και την επιλογή της διοίκησης της ΕΡΤ να ιεραρχήσει ψηλά και να προβάλει το θέμα.

Απο τη ΝΔ ξεκαθάριζαν ωστόσο πως επι του παρόντος δεν τίθενται θέμα εφαρμογής εμπάργκο των γαλάζιων στελεχών προς τις εκπομπές της ΕΡΤ.