ΔΙΕΘΝΕΣ
08/02/2017 09:06 EET | Updated 08/02/2017 09:14 EET

Γυναίκα παρακολουθούσε επί 4 χρόνια μέσω Ίντερνετ τη ζωή ζευγαριού και έπαιρνε «υλικό» για να δείχνει ότι είχε σχέση

An illustration picture shows the Twitter logo reflected in the eye of a woman in Berlin, November 7, 2013.    REUTERS/Fabrizio Bensch/Illustration/File Photo         GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE - SEARCH 'BUSINESS WEEK AHEAD APRIL 25'  FOR ALL IMAGES
Fabrizio Bensch / Reuters
An illustration picture shows the Twitter logo reflected in the eye of a woman in Berlin, November 7, 2013. REUTERS/Fabrizio Bensch/Illustration/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE - SEARCH 'BUSINESS WEEK AHEAD APRIL 25' FOR ALL IMAGES

Εξωφρενική και παράλληλα θλιβερή είναι η ιστορία μιας γυναίκας από τη Σκωτία η οποία «αθόρυβα» παρακολουθούσε επί τέσσερα χρόνια τη ζωή ενός άνδρα στο Ίντερνετ, αντλώντας υλικό από τα social media του, και δημιούργησε την ψευδή εικόνα πως ήταν αρραβωνιασμένη μαζί του- παρά το γεγονός ότι αυτός ήταν στην πραγματικότητα αρραβωνιασμένος με άλλη γυναίκα, φωτογραφίες με την οποία ανέβαζε στους λογαριασμούς που ήταν υπό παρακολούθηση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Record, η Τζιλ Σαρπ δημιούργησε μια ψεύτικη δεύτερη ζωή χρησιμοποιώντας φωτογραφίες ενός πραγματικού ζευγαριού, του Γκράχαμ ΜακΚούετ και της Μαριάν Στέρλινγκ. Η ίδια αντέγραφε τις κινήσεις τους, έτσι ώστε να εμφανίζεται σε μέρη τα οποία είχαν επισκεφθεί. Στη συνέχεια, η Σαρπ ανέβαζε φωτογραφίες της φανταστικής αυτής δεύτερης ζωής στο Twitter, υποστηρίζοντας πως η ίδια επρόκειτο να παντρευτεί τον ΜακΚούετ.

Ωστόσο, φίλοι της υποπτεύθηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, ανακάλυψαν την αλήθεια και ενημέρωσαν το ζευγάρι, που κατέφυγε στην αστυνομία, που διερευνά την υπόθεση.

Η Σαρπ παρουσίαζε μια ψεύτικη ζωή από τότε που «δημιούργησε» έναν φίλο, για τον οποίο μιλούσε σε πραγματικούς φίλους της στην τοπική παμπ. Η 31χρονη, που ισχυρίζεται πως εργάζεται στον χώρο της ψυχικής υγείας, είπε σε φίλους της πως είχε συναντήσει έναν άνδρα ονόματι Γκράχαμ, και άρχισε να διηγείται ιστορίες της σχέσης τους. Σύντομα άρχισε να ανεβάζει φωτογραφίες ρομαντικού περιεχομένου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, έστησε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Twitter για τον «φίλο» της και να «ανταλλάσσει» με αυτόν ρομαντικά μηνύματα. Όπως είπε φιλικό της πρόσωπο, οι δημοσιεύσεις της ήταν όλο σαμπάνιες και λουλούδια, με σχόλια για το πόσο υπέροχη ήταν η ζωή μαζί του- αλλά όποτε τη ρωτούσαν πότε θα τον συναντούσαν, υπήρχε κάποια δικαιολογία (δουλειά, ασθένεια, τραυματισμός κ.α.). «Είχε αυτή την απίστευτη ζωή στα social media, αλλά κανείς δεν την είχε δει μαζί του, και ήταν απλά περίεργο».

Παρόλα αυτά, η ίδια επέμεινε, λέγοντας στους φίλους της (online και offline) πως ο Γκράχαμ της είχε ζητήσει να παντρευτούν, και ότι ο γάμος θα γινόταν αργότερα μέσα στο έτος. Ωστόσο οι φίλοι της πρόσεξαν λεπτομέρειες στις φωτογραφίες που υποδείκνυαν πως ήταν ψεύτικες, όπως εικόνες που υποτίθεται πως ήταν από ένα σαββατοκύριακο στο Λονδίνο αλλά ήταν εντελώς διαφορετικές, έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτό πως είχαν τραβηχτεί σε άλλες χρονικές στιγμές.

Στην πραγματικότητα, ο αληθινός Γκράχαμ και η αληθινή αρραβωνιαστικιά του, Μαριάν, είχαν πάει στο Λονδίνο και η ίδια έναν μήνα μετά είχε πάει στα ίδια μέρη για να τραβήξει φωτογραφίες. Περαιτέρω εξέταση έδειξε ότι κάποιες από αυτές ήταν προϊόντα ψηφιακής επεξεργασίας. Εν τέλει, οι φίλοι της Σαρπ βρήκαν τον πραγματικό Γκράχαμ, ο οποίος είπε πως δεν την γνώριζε.

Η Σαρπ, που αρνείται τις κατηγορίες, φέρεται να έκλεψε τις εικόνες του Γκράχαμ από τον λογαριασμό του στο Facebook και σε κάποιες περιπτώσεις είχε...σβήσει από αυτές τη Μαριάν. Πάντως, η ίδια έχει σβήσει τους λογαριασμούς της στο Twitter και έχει νέο προφίλ.

Όπως είπε ένας φίλος του Γκράχαμ, ο Γκράχαμ και η αρραβωνιαστικιά του έκαναν καταγγελία στην αστυνομία, ωστόσο έλαβαν την απάντηση πως δεν μπορεί να γίνει κάτι, καθώς δεν έχει σημειωθεί κάποιου είδους έγκλημα- παρόλα αυτά, μετά από επικοινωνία της Daily Record, οι αστυνομικοί είπαν πως θα επανεξέταζαν την υπόθεση, και έρευνες είναι σε εξέλιξη.