ΔΙΕΘΝΕΣ
09/02/2017 04:32 EET | Updated 09/02/2017 04:32 EET

Αντιδρά ο Καναδάς στα σχέδια επιβολής νέων δασμών από τις ΗΠΑ

Chris Wattie / Reuters
Canada's Prime Minister Justin Trudeau speaks during Question Period in the House of Commons on Parliament Hill in Ottawa, Ontario, Canada, February 8, 2017. REUTERS/Chris Wattie

Ο Καναδάς είναι αντίθετος στην ιδέα επιβολής από τις ΗΠΑ, νέων δασμών στις εισαγωγές προϊόντων, ενώ θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών, Κριστία Φρίλαντ, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε η ίδια, με τον Αμερικανό ομόλογό της, Ρεξ Τίλερσον.

Η συνάντηση αυτή, που είχε ο Τίλερσον με τη Φρίλαντ, αλλά και με τον Μεξικανό ΥΠΕΞ Λουίς Βιντεγκαρέι, είχε σημείο αναφοράς τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA) για την οποία ο πρόεδρος Τραμπ, έχει εξαγγείλει επαναδιαπραγμάτευση. Οι συναντήσεις μεταξύ των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, με τον Τίλερσον ήταν ξεχωριστές και πραγματοποιήθηκαν στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Μιλώντας μετά τη συνάντησή της, με τον Τίλερσον στους δημοσιογράφους, η Φρίλαντ δήλωσε ότι ξεκαθάρισε προς την αμερικανική πλευρά, ότι ο Καναδάς είναι αντίθετος στην επιβολή δασμών εισαγωγής στα προϊόντα του, που εισάγονται στην αμερικανική αγορά ενόψει των νέων συνομιλιών για το μέλλον της NAFTA. «Στην περίπτωση που μια τέτοια ιδέα υλοποιεί, ο Καναδάς θα αντιδράσει άμεσα», δήλωσε η Φρίλαντ, τονίζοντας ότι η Οτάβα δε γνωρίζει ακόμη τις θέσεις των ΗΠΑ, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post