ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/02/2017 11:10 EET | Updated 09/02/2017 11:10 EET

Αναστασιάδης: Ενδεχομένως μετά τις 13 Μαρτίου η νέα διάσκεψη για το Κυπριακό

Anadolu Agency via Getty Images
VALLETTA, MALTA - FEBRUARY 3: Greek-Cypriot leader Nicos Anastasiades is seen during an informal European Union summit with the attendance of European Union delegates and heads of states on February 3, 2017 at Grandmaster's Palace in Valletta, Malta. European Union leaders will discuss illegal immigration into Europe. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Η νέα διάσκεψη για την Κύπρο θα πραγματοποιηθεί ενδεχομένως μετά τις 13 Μαρτίου, δήλωσε ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης, ο οποίος σήμερα (Πέμπτη) συναντήθηκε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι στην συνάντηση οι διαπραγματευτές, κύριοι Μαυρογιάννης και Ναμί παρουσίασαν «τις συγκλίσεις, τις ελάχιστες αποκλίσεις, τις μεγάλες αποκλίσεις». Με βάση αυτή την προετοιμασία που έχει γίνει, είπε ο ίδιος, έχουμε ξεκινήσει με τον κ. Ακιντζί τον διάλογο για να δούμε πώς «μετατρέπονται περισσότερες από τις διαφορές σε συγκλίσεις».

Διαβάστε επίσης: Νέα συνάντηση Αναστασιάδη με Ακιντζί παρουσία Άϊντε. Ετοιμάζουν την νέα διάσκεψη

Σήμερα συζητήθηκε το θέμα της διακυβέρνησης, στο οποίο ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «υπήρξε μια πρόοδος σχετική, και βεβαίως εναπομένει αρκετή δουλειά να γίνει». Επίσης, δήλωσε ότι η συζήτηση θα γίνεται διασταυρούμενη στα διάφορα κεφάλαια, έτσι ώστε με βάση και τα όσα είχαν συμφωνηθεί από το παρελθόν να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις,  πριν από την νέα διάσκεψη.

Σε ερώτηση,  αν υπήρξε ενημέρωση από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Άιντε, αναφορικά με τις επαφές του με τις εγγυήτριες δυνάμεις, ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά και συμπλήρωσε ότι υπάρχει «κάποια εικόνα».  Η γενική εικόνα είναι ότι η πρόθεση των εμπλεκομένων είναι να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση, είπε. Ωστόσο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτό θα φανεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων για να μην «αρκούμεθα στις διάφορες διαβεβαιώσεις».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post