ΔΙΕΘΝΕΣ
09/02/2017 15:59 EET | Updated 09/02/2017 15:59 EET

Γαλλία: Καταρρέει ο Φιγιόν, ανεβαίνουν Μακρόν και Αμόν βάσει νέας δημοσκόπησης

Bloomberg via Getty Images
Emmanuel Macron, French presidential candidate, reacts on stage during a campaign event in Paris, France, on Monday, Feb. 6, 2017. With Francois Fillon's presidential campaign roiled by scandal less than three months before voting starts, France's major companies are increasingly looking toward Emmanuel Macron, a business-friendly political novice who's only just begun sketching details of how he would govern. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg via Getty Images

Τα ποσοστά δημοτικότητας του υποψηφίου της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν κατακρημνίζονται υπό το βάρος του σκανδάλου με πρωταγωνιστές μέλη της οικογένειάς του και ο Γάλλος πολιτικός βρέθηκε από την 3η στην 18η θέση σε διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 22%, καταγράφοντας πτώση 13% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν. Τις τελευταίες 30 ημέρες, η προεκλογική εκστρατεία του ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων επλήγη από το σκάνδαλο περί αργομισθίας της συζύγου του.

Έκτοτε ο Φρανσουά Φιγιόν έχασε έδαφος και δεν θεωρείται πλέον φαβορί στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο. Πλέον ο επικρατέστερος θεωρείται ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την πρόθεση ψήφου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στη δημοσκόπηση του Elabe, που καταγράφει τα ποσοστά δημοφιλίας, με άνοδο 2% σε σύγκριση με πριν από ένα μήνα. Το ποσοστό δημοτικότητας ανέρχεται σε 43%.

Ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν είδε τη δημοτικότητά του να σκαρφαλώνει 10% και να βρίσκεται πλέον στο 37%.

Η δημοτικότητα της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν κατέγραψε πτώση 1%. Ανέρχεται σε 28%.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post