ΔΙΕΘΝΕΣ
09/02/2017 07:37 EET

Η Wikipedia απέκλεισε την Daily Mail από βασική πηγή ειδήσεων

Jen Grantham via Getty Images
Toronto, Canada - March 6, 2011: Close up of Wikipedia\'s main page on an LCD computer monitor. Wikipedia is a collaborative, web-based encyclopedia.

Η Wikipedia λέει «όχι» στα κουτσομπολιά με μία δραστική κίνηση. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable, οι συντάκτες της ιστοσελίδα (που είναι όλοι τους εθελοντές) ψήφισαν χτες, Τετάρτη, τον σχεδόν ολοκληρωτικό αποκλεισμό της εφημερίδας Daily Mail, ως πηγή πληροφόρησης, αφού την θεωρούν αναξιόπιστη.

Η αξιοπιστία της Daily Mail έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από την Wikipedia, ήδη από το 2015, αλλά ήρθε και πάλι στην επιφάνεια στις αρχές Ιανουαρίου, όταν ένας από τους χρήστες έκανε μία καμπάνια ενάντια στην Daily Mail.

Ο συντάκτης Hillbillyholiday ανέφερε ότι η εφημερίδα αυτή έχει αναξιόπιστα «επιστημονικά» θέματα, φωτογραφίες παιδιών (ενώ δεν θα έπρεπε) και μικρή αξιοπιστία ακόμα και στα λεγόμενα ατόμων και τις συνεντεύξεις.

Τελικά, αν και ορισμένοι ανέφεραν ότι η Daily Mail μπορεί να περιέχει χρήσιμες πληροφορίες, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της πηγής, λόγω της «φήμης που έχει για την φτωχή επιβεβαίωση των γεγονότων, τον κιτρινισμό και την κατασκευή ειδήσεων».

Το Wikimedia Foundation, το οποίο «τρέχει» την ιστοσελίδα της Wikipedia ανέφερε ότι η πηγή δεν έχει αποκλειστεί εντελώς αλλά θα χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει και κάποια άλλη αξιόπιστη πηγή.

Η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι η Daily Mail δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ ως πηγή, αλλά οι συντάκτες ενθαρρύνονται να αλλάζουν τις πληροφορίες που προέρχονται από το συγκεκριμένο μέσο.

Sponsoed Post