ΔΙΕΘΝΕΣ
10/02/2017 02:41 EET | Updated 10/02/2017 02:41 EET

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα Τραμπ για επαναφορά της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα πολιτών 7 μουσουλμανικών χωρών

Kevin Lamarque / Reuters
U.S. President Donald Trump speaks during a swearing-in ceremony for new Attorney General Jeff Sessions (R) at the White House in Washington, U.S., February 9, 2017. REUTERS/Kevin Lamarque

Αμερικανικό εφετείο απέρριψε το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για επαναφορά της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το 9th US Circuit Court of Appeals ανακοίνωσε πως δεν θα μπλόκαρε απόφαση πιο χαμηλόβαθμου δικαστηρίου που μπλόκαρε το διάταγμα.

Ο Τραμπ αντέδρασε με οργισμένο tweet, λέγοντας πως υπάρχει κίνδυνος εθνικής ασφαλείας και προαναγγέλλοντας δικαστική αντιπαράθεση.

Το τριμελές συμβούλιο των δικαστών αποφάνθηκε ομόφωνα ότι η κυβέρνηση Τραμπ απέτυχε να παρουσιάσει οποιαδήποτε απόδειξη, ώστε να υποστηρίξει τις ανησυχίες της, σχετικά με την απειλή ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ώστε να εφαρμοστούν άμεσα οι απαγορεύσεις από το προεδρικό διάταγμα.

Παράλληλα, ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνησή του θα κερδίσει τελικά την υπόθεση, ενώ απέρριψε την απόφαση του δικαστηρίου προσφυγών, χαρακτηρίζοντας την ως «πολιτική απόφαση».

Sponsored Post