ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/02/2017 05:30 EET | Updated 10/02/2017 05:32 EET

Έκλεψαν ακυρωτικά μηχανήματα και ανέβασαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο

Athens.Indymedia.org

Η αυτοαποκαλούμενη «Ομάδα Απείθαρχων Μαθητών» ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή του καινούργιου εκδοτηρίου της ΣΤΑΣΥ στο σταθμό του Τραμ «Πλατεία Βεργωτή» στη Γλυφάδα.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι «το εκδοτήριο αυτό θα έβγαζε τα καινούργια ηλεκτρονικά εισιτήρια, τα οποία είναι και αυτά ένα κομμάτι της γενικότερης κρατικής καταστολής της ελεύθερης μας μετακίνησης. Να μη δεχτούμε να πληρώσουμε για τις καθημερινές μας μετακινήσεις, να μην ανεχτούμε τις μπάρες στο μετρό, τους ελεγκτές και τα καινούργια ρουφιανοεισιτήρια. Καλούμε ομάδες και άτομα να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες ώστε να σαμποτάρουμε έμπρακτα τον έλεγχο και την καταστολή στα ΜΜΜ».

Στον ίδιο ιστότοπο αναρτήθηκε και δεύτερο κείμενο για το ξήλωμα ακυρωτικών μηχανημάτων που είχε γίνει στις 1 Φεβρουαρίου 2017, πρώτη ημέρα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα ΜΜΜ. Συνοδευόταν μάλιστα από φωτογραφία που απεικόνιζε τα αφαιρεθέντα ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ αναφέρονται και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν: «Για να αφαιρέσουμε τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα χρειαστήκαμε άλεν ν.4 και ΤΤ25. Για τα παλιά αρκεί άλεν ν.5. Και ένα μονωμένο κόφτη για να κόψουμε τα καλώδια».

Sponsored Post