ΔΙΕΘΝΕΣ
10/02/2017 14:52 EET | Updated 10/02/2017 14:52 EET

Ο Σόιμπλε επιτίθεται στον Σουλτς και τον παρομοιάζει με τον Τραμπ

ODD ANDERSEN via Getty Images
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble smiles during a meeting beetween the German Chancellor and the new President of Germany's Upper House of Parliament and Rhineland-Palatinate State Premier Malu Dreyer (not pictured) on February 10, 2017 at the Chancellery in Berlin. / AFP / Odd ANDERSEN (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)

Όπως φαίνεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν αντιδρά καλά όταν βλέπει κάποιον που τον απειλεί πολιτικά. Έτσι και με τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, που βλέπει συνεχώς τα δημοσκοπικά του ποσοστά να αυξάνονται.

Ο Σόιμπλε άσκησε λοιπόν σφοδρή κριτική στον Σουλτς, κατηγορώντας τον ότι με τις τοποθετήσεις του συμπεριφέρεται σαν τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν ο Σουλτς καλεί τους υποστηρικτές του να φωνάξουν "να κάνουμε την Ευρώπη σπουδαία ξανά», τότε γίνεται σαν κι αυτόν. Πρόκειται για λαϊκίστικη συμπεριφορά», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, όπως αναμεταδίδει το Politico. Υπενθυμίζεται ότι το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ ήταν το Make America great again.

Και συνέχισε ο Σόιμπλε ότι σε μια εποχή «που ο λαϊκισμός κατακτά λαούς ανά τον πλανήτη», οι πολιτικοί δεν πρέπει να μιλούν με τον τρόπο που το κάνει ο κ. Σουλτς.

Sponsored Post