ΔΙΕΘΝΕΣ
10/02/2017 02:13 EET | Updated 10/02/2017 02:28 EET

Υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός στα Βραχώδη Όρη και αυτός ο άνδρας είναι ο μόνος που γνωρίζει πού βρίσκεται

JTB Photo via Getty Images
North America, USA, Utah, View of Rock Mountain in Capitol Reef National Park. (Photo by: JTB/UIG via Getty Images)

Το 2010, ο Φόρεστ Φεν έκανε δύο ταξίδια βόρεια της Σάντα Φε και στα Βραχώδη Όρη. Στο πρώτο του ταξίδι, ο έμπορος έργων τέχνης μετέφερε μαζί του ένα χάλκινο σεντούκι ρομανικού τύπου.

Στο δεύτερο ταξίδι του, ο άνδρας κουβαλούσε μαζί του ένα σακίδιο γεμάτο με χρυσά νομίσματα, ψήγματα χρυσού και πολύτιμους λίθους.

Ο Φεν υποστηρίζει ότι γέμισε το σεντούκι με αυτά και στη συνέχεια τα έκρυψε σε κάποιο σημείο της τεράστιας οροσειράς.

Τα περασμένα χρόνια, χιλιάδες προσπάθησαν να βρουν τον θησαυρό σύμφωνα με το NPR και τουλάχιστον ένα άτομο πέθανε κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του κρυμμένου θησαυρού. Και από όσο γνωρίζουμε κανένας δεν έχει καταφέρει να βρει τον κρυμμένο θησαυρό μέχρι σήμερα.

Και αυτό δεν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση, στον 86χρονο σήμερα, Φέν. «Κανείς δεν θα καταφέρει να βρει τον θησαυρό», είπε ο Φεν, μιλώντας στο Business Insider. «Θα πρέπει να αξιολογήσουν σωστά τα στοιχεία για να μπορέσουν να τον βρουν», συμπλήρωσε.

Συμβουλές του 86χρονου για τον εντοπισμό του κρυμμένου θησαυρού περιλαμβάνονται σε δύο βιβλία που έχει εκδώσει ο ίδιος, «Ο θρύλος του κυνηγιού» και «Πάρα πολύ μακριά με τα πόδια». Επίσης σε ένα από τα ποιήματά του ο Φεν συμβουλεύει τους αναγνώστες να αρχίσουν την αναζήτηση από «εκεί που σταματούν τα ζεστά νερά». Στο εν λόγω ποίημα μάλιστα λέγεται ότι περιλαμβάνονται 9 στοιχεία για την τοποθεσία του κρυμμένου θησαυρού.

«Διαβάστε τα στοιχεία που βρίσκονται στο ποίημα μου ξανά και ξανά και μελετήστε τους χάρτες από τα Βραχώδη Όρη. Προσπαθήστε να συνδέσετε τα στοιχεία. Ο θησαυρός βρίσκεται κάπου εκεί έξω και περιμένει το πρόσωπο που θα διασχίσει το σωστό σημείο για να τον ανακαλύψει», λέει ο άνδρας.

Η ιδέα για το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στην πραγματικότητα του ήρθε πολύ πιο πριν από το 2010, όταν ο ίδιος «φλέρταρε» με τον θάνατο. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Πολεμική Αεροπορία στην οποία εντάχθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Ο Φεν τότε εργαζόταν σκληρά για περισσότερες από 14 ώρες την ημέρα και είχε χάσει 22 κιλά.

«Ως πιλότος μαχητικού πέταξα σε περισσότερες από 328 πολεμικές αποστολές σε περίπου 348 ημέρες και το αεροσκάφος μου καταρρίφθηκε δύο φορές. Ήμουν σε αποστολή στη ζούγκλα του Λάος. Σε άλλες αποστολές το αεροσκάφος υπέστη σοβαρές βλάβες και κάθε φορά αναρωτιόμουν αν θα κατάφερνα να επιστρέψω στο σπίτι μου».

Μετά τον πόλεμο ο Φεν ήταν πνευματικά και σωματικά εξουθενωμένος. «Δεν ήθελα να φορέσω παλτό και γραβάτες ή κάποιο ακριβό ρολόι. Ήθελα απλά να βγαίνω έξω. Η Σάντα Φε ήταν το μόνο μέρος στο οποίο κανείς μπορούσε να φορέσει ένα απλό τζιν και ένα κοντομάνικο απλό πουκάμισο». Έτσι άρχισε να ασχολείται με την τέχνη και το εμπόριο της.

«Οι άνθρωποι σήμερα είναι ιδιαίτερα πολυάσχολοι για να μπορέσουν να σκεφτούν καθαρά. Προτείνω στον κόσμο να αφιερώνει μία ώρα καθημερινά για να μπορεί να σκεφτεί», λέει ο Φεν.

Tο 1988, ο Φεν διαγνώστηκε με καρκίνο στο νεφρό. Αποφάσισε να βγει στην έρημο με τον θησαυρό και να πάρει ένα κουτί με υπνωτικά χάπια ούτως ώστε να πεθάνει με τους δικούς του όρους. Το σχέδιό του ωστόσο μπήκε στην αναμονή όταν η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε και τότε του ήρθε η ιδέα για το κυνήγι του θησαυρού.

«Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μία απάτη. Δεν σχολιάζω κάτι όσον αφορά αυτούς τους ανθρώπους» αναφέρει στο Business Insider ο Φεν.