Η μία και μοναδική Diane Von Furstenberg μοιράζεται 5 μαθήματα ζωής με τις γυναίκες

RANCHO PALOS VERDES, CA - FEBRUARY 07:  Designer Diane von Furstenberg speaks onstage during The 2017 MAKERS Conference Day 2 at Terranea Resort on February 7, 2017 in Rancho Palos Verdes, California.  (Photo by Emma McIntyre/Getty Images for AOL)
RANCHO PALOS VERDES, CA - FEBRUARY 07: Designer Diane von Furstenberg speaks onstage during The 2017 MAKERS Conference Day 2 at Terranea Resort on February 7, 2017 in Rancho Palos Verdes, California. (Photo by Emma McIntyre/Getty Images for AOL)

Η Diane Von Furstenberg προέτρεψε τις γυναίκες να παραμείνουν δυνατές και ανθεκτικές παρά τις αναταράξεις που υπάρχουν στην τωρινή πολιτική σκηνή.

Μιλώντας στο «2017 Makers Conference», το θέμα του οποίου ήταν #BeBold, να «είσαι τολμηρός» δηλαδή, εξήγησε πώς τα πρόσφατα γεγονότα τσάκισαν την αυτοπεποίθησή της: «Είναι η πρώτη φορά που δεν νιώθω τόσο τολμηρή».

Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας, που υπήρξε πάντα μία τολμηρή γυναίκα που δεν έχει απολογηθεί ποτέ σε κανέναν, είπε ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ βίωσε σεξισμό για πρώτη φορά.

Κάνοντας μία ανασκόπηση στην καριέρα της, η 70χρονη σχεδιάστρια είπε: «Το να είσαι γυναίκα είναι πάντα ένα υπέροχο πράγμα, υπήρξε πάντα ένα πλεονέκτημα. Ποτέ δεν ένιωσα ένα “γυάλινο ταβάνι” επειδή πάντα κατέληγα στο να δουλεύω για μένα. Μόνο τώρα, δεκαετίες μετά, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, νιώθω στα αλήθεια σεξισμό. Ποτέ δεν το είχα νιώσει έως τώρα».

Προέτρεψε τις γυναίκες στο συνέδριο να εστιάσουν στο να συγκεντρώσουν όλη τους τη δύναμη για το καταπολεμήσουν, «έτσι ώστε η αυτοπεποίθησή μας να ραφτεί σε ένα ύφασμα, ένα όμορφο, γεμάτο χρώματα ύφασμα για τo οποίο θα είμαστε περήφανες και το οποίο δεν θα μπορεί να καταστραφεί».

Αναφερόμενη στην ιστορία της μητέρας της, η οποία αιχμαλωτίστηκε το 1944 κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου επειδή είχε εμπλακεί με την αντίσταση στο Βέλγιο και εστάλη στο Άουσβιτς και σε άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθώς και στις δύσκολες αλλά και πετυχημένες στιγμές της καριέρας της, η DVF υπενθύμισε στις γυναίκες ότι είναι δυνατό για εκείνες να ξεπεράσουν ακόμη και τα μεγαλύτερα εμπόδια.

Πρόσθεσε ότι «όταν έρχεται η τραγωδία, κατά έναν περίεργο τρόπο, αναλαμβάνουν οι γυναίκες».

Ιδού οι φράσεις με τις οποίες εκείνη αντιμετωπίζει κάθε δύσκολη στιγμή στη ζωή της.

1. «Η σημαντικότερη σχέση είναι αυτή που έχεις με τον εαυτό σου»

2. «Ο φόβος δεν είναι μία επιλογή»

3. «Εστίασε στην πρόθεση»

4. «Εάν αμφιβάλλεις για τη δύναμή σου, δίνεις δύναμη στην αμφιβολία σου»

5. «Κλείσε το μάτι στην εικόνα σου, χαμογέλα στη σκιά σου και απόλαυσε τη διαδρομή»

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.