ΔΙΕΘΝΕΣ
12/02/2017 10:18 EET | Updated 12/02/2017 11:18 EET

Ξανά ανοιχτό το αεροδρόμιο του Αμβούργου

Pradeep Thomas Thundiyil via Getty Images
Hamburg, Germany - November 4, 2016: Flight information board in Hamburg airport, Germany.

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται το αεροδρόμιο του Αμβούργου το οποίο εκκενώθηκε προσωρινά νωρίτερα την Κυριακή μετά τη διαρροή μιας ουσίας που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περίπου 50 υπαλλήλους και επιβάτες.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι οι πτήσεις εκτελούνται ξανά από τις 13.45 (τοπική ώρα). Ο ιστότοπος flightradar24 που παρακολουθεί τις πτήσεις σε όλον τον κόσμο ανέφερε ότι ορισμένα αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια.

Η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθεί να καθορίσει τι είδους ήταν η ουσία που προκάλεσε πανικό στο αεροδρόμιο και από πού προήλθε.

Η διαρροή σημειώθηκε στον χώρο ελέγχου των επιβατών και των αποσκευών τους. Όλοι οι επιβάτες οδηγήθηκαν έξω από το αεροδρόμιο αλλά τους επιτράπηκε να ξαναμπούν μέσα λίγη ώρα αργότερα.

«Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας, εκεί όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι αποσκευές τους», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάικ Λέβερεντς. «Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή», συνέχισε.

«Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 50 τραυματίες» είπε ο Λέβερεντς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post