Οι γονείς τους πέθαναν από καρκίνο με 6 μέρες διαφορά και οι Άγγλοι συγκέντρωσαν 200.000£ σε μια ημέρα

Οι γονείς τους πέθαναν από καρκίνο με 6 μέρες διαφορά και οι Άγγλοι συγκέντρωσαν 200.000£ σε μια ημέρα

Ο Mike Bennet, 57 ετών και η σύζυγος του Julie μόλις 50 χρόνων ζούσαν στο Wirral της Αγγλίας. Οι συγγενείς και ο φίλοι τους κάνουν λόγο για ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι αλλά και για δύο ζεστούς, ανοιχτόμυαλους και προσγειωμένους ανθρώπους αφοσιωμένους στα τρία παιδιά που απέκτησαν: τον 13χρονο Oliver, την 18χρονη Hannah και τον 21χρονο πρωτότοκό τους Luke.

Έζησαν μαζί για περισσότερο από δύο δεκαετίες και δυστυχώς αρρώστησαν μαζί. Τόσο ο Mike όσο και η Julie εμφάνισαν καρκίνο. Εκείνη στο συκώτι και στους νεφρούς μόλις τον περασμένο Μάιο και εκείνος στο κεφάλι το 2013. Έκαναν χημειοθεραπείες πλάι – πλάι και όταν αυτές κατέστη ξεκάθαρο πως δεν τους βοηθούν και η υγεία τους επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο εισήχθησαν στο νοσοκομείο. Εκεί τα δύο κρεβάτια τους ενώθηκαν για να μπορεί να κρατά ο ένας το χέρι του άλλου.

Αυτή τη φωτογραφία επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν τα τρία τους παιδιά για να αποχαιρετήσουν τους γονείς όταν τον θάνατο του πατέρα τους ακολούθησε ο θάνατος της μητέρας τους, με μια μόλις εβδομάδα διαφορά...

Η φωτογραφία συγκίνησε πολλούς και τα τρία παιδιά της δασκάλας του δημοτικού και του ξυλουργού, που τόσο νωρίς έχασαν και τους δύο γονείς τους δέχθηκαν τη συμπαράσταση χιλιάδων πολιτών που δεν ούτε καν τους γνώριζαν.

Αυτό που ακολούθησε όμως δεν μπορούσαν να το φανταστούν.

Μέσα σε λίγες μόλις ώρες μετά την ανάρτησή τους, όπως αναφέρει το BBC χιλιάδες πολίτες είχαν συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες βρετανικές λίρες χρήματα για να βοηθήσουν τα τρία παιδιά τα οποία πλέον φροντίζουν θείες και θείοι. Τώρα, δύο ημέρες μετά το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνά τις 200.000 λίρες.

Όπως δήλωσε η οικογενειακή φίλη Heather Heaton Gallagher «τα παιδιά είναι έκπληκτα. Δεν μπορούν να το πιστέψουν. Βλέπουν όλοι αυτή τη συμπαράσταση που έρχεται από πολίτες σε όλο τον κόσμο και όλο αυτό τους δίνει κουράγιο».

Τα δε χρήματα, όπως ανέφερε, θα αξιοποιηθούν για τις σπουδές των τριών παιδιών.