ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/02/2017 05:17 EET | Updated 15/02/2017 05:40 EET

«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» δήλωσε ο Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση με τον Τσακαλώτο

eurokinissi

Είμαι αισιόδοξος και ελπίζω ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα, δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι είχε μια δημιουργική συνάντηση με τον υπουργό, ενώ έχει γίνει και μια προετοιμασία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους.

«Αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» προσέθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Διαβάστε επίσης: Το σχέδιο Μοσκοβισί για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών. Τι θα ζητήσει από την κυβέρνηση

Νωρίτερα κατά την είσοδό του στου Υπουργείο Οικονομικών, είχε δηλώσει πως η 20η Φεβρουαρίου (σ.σ. ημέρα διεξαγωγής του προγραμματισμένου Εurogroup) είναι μια ημερομηνία- ορόσημο, που μπορεί να γίνει μια καλή στιγμή για την Ελλάδα.   Όπως τόνισε έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και υπάρχουν ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία για τη β' αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν την άφιξη του κ. Μοσκοβισί στην Ελλάδα υπήρχε επικοινωνία μεταξύ του επιτρόπου και προέδρου του Eurogroup και υπήρξαν διευκρινίσεις για τη δήλωση που έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε κάποιου είδους συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι και την συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης την Δευτέρα. Μιλώντας όμως με τον επίτροπο διευκρίνισε ότι εννοούσε την τελική συμφωνία και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας πολιτικής συμφωνίας.