ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/02/2017 11:39 EET | Updated 16/02/2017 11:39 EET

Μάστιγα οι επιθέσεις σε τρόλεϊ, λεωφορεία και ακυρωτικά μηχανήματα

Eurokinissi

Σε νούμερο ένα πονοκέφαλο εξελίσσονται για την ΕΛ.ΑΣ. οι καταδρομικές ενέργειες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το βράδυ της Τετάρτης μέσα σε διάστημα πέντε ωρών εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ακυρωτικά μηχανήματα, με γκράφιτι, σπάσιμο ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων και μπλοκάρισμα των σχισμών με μονωτικές ταινίες και κόλλες. Συνολικά στόχος έγιναν οχτώ λεωφορεία και οχτώ τρόλεϊ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Έξι τρόλεϊ και πέντε λεωφορεία έγιναν στόχος στην οδό Πατησίων έξω από την ΑΣΟΕΕ, από τις 18:15 έως τις 18:35. Ομάδες νεαρών ακινητοποίησαν τα οχήματα μαζικής μεταφοράς και έκαναν γκράφιτι γύρω από αυτά. Ήταν τρόλεϊ που εκτελούσαν τα δρομολόγια Πατήσια-Ν. Ελβετία, Λαμπρινή-Τζιτζιφιές, Λαμπρινή-Γηροκομείο.

Στο ίδιο σημείο οι νεαροί έβαψαν και πέντε λεωφορεία που εκτελούσαν τα δρομολόγια Γαλάτσι-Ζωγράφου και Κυψέλη-Μαράσλειο, ενώ σε ένα από αυτά προκάλεσαν φθορές σε τρία ακυρωτικά μηχανήματα παλιού τύπου τοποθετώντας ταινίες και κόλλες στις σχισμές τους.

Το χρονικό διάστημα από 18:40 έως και 19:15, στόχος γκράφιτι έγιναν δύο τρόλεϊ στην οδό Μαυρομματαίων στο Πεδίο του Άρεως, που εκτελούσαν τα δρομολόγια Κυψέλη-Αγ. Ιωάννης και Κυψέλη-Καισαριανή. Στις 21:40, στην Πλ. Κάνιγγος, δύο άτομα μπήκαν στο λεωφορείο -της γραμμής 021- που πραγματοποιεί τη διαδρομή Γκύζη - Πλατεία Κάνιγγος και προκάλεσαν φθορές σε ένα ακυρωτικό μηχάνημα. Στις 22:20 στην οδό Δαβάκη στο Ίλιον, νεαροί έσπασαν νέο ακυρωτικό μηχάνημα σε λεωφορείο της γραμμής 747 που εκτελούσε το δρομολόγιο Πετρούπολη-Ανθούπολη. Στις 23:15, στην οδό Συρακουσών στο Γαλάτσι, τέσσερα άτομα μπήκαν σε λεωφορείο της γραμμής 054, με δρομολόγιο Περισσός-Βύρωνα, και έσπασαν με σφυριά τρία ακυρωτικά μηχανήματα νέου τύπου.

Sponsored Post