ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/02/2017 12:20 EET | Updated 17/02/2017 12:26 EET

Der Spiegel: Συμμετοχή ΔΝΤ με 5 δισ. στο ελληνικό πρόγραμμα. Διαψεύδει το Ταμείο

Bloomberg via Getty Images
Christine Lagarde, managing director of the International Monetary Fund (IMF), gestures as she speaks during a plenary session at the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, on Friday, Jan. 20, 2017. World leaders, influential executives, bankers and policy makers attend the 47th annual meeting of the World Economic Forum in Davos from Jan. 17 - 20. Photographer: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να συμμετάσχει με ποσό έως πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο, Σάββατο, επικαλούμενο πηγές των δανειστών. Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το mignatiou.com το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαψεύδει το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το ΔΝΤ συμμερίζεται πλέον την άποψη των Ευρωπαίων δανειστών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει το 2018 πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ήταν μέχρι σήμερα αβέβαιη» γράφει το Spiegel και προσθέτει ότι οι δανειστές ελπίζουν πώς οι επικείμενες εκλογές στην Ολλανδία και στη Γαλλία αναμένεται να ωθήσουν στην ταχύτερη έγκριση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να δυσκολέψουν την κατάσταση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το migantiou εκπρόσωπος του Ταμείου ερωτηθείς σχετικά απαντά ότι «Δεν θα σχολιάσουμε υποθετικά σενάρια. Οι θέσεις του Ταμείου είναι ευρέως γνωστές και δεν έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες».

Sponsored Box