Ιωάννινα: Βίαια επεισόδια πριν την παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης

Ιωάννινα: Βίαια επεισόδια πριν την παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης
Eurokinissi

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα την Τρίτη στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών,με αφορμή την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Σύμφωνα με το Εpirusgate, οι διαδηλωτές έφθασαν στο σημείο που γίνονταν κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, λίγο πριν την παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και μέχρι τώρα έχουν γίνει προσαγωγές τεσσάρων ατόμων στο αστυνομικό μέγαρο.

Μετά τα επεισόδια επτά αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με μώλωπες και θλαστικά τραύματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα πάρουν εξιτήριο, καθώς η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική.

Σε δηλώσεις τους, ο περιφεριάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, καταδίκασαν τα όσα συνέβησαν. Μάλιστα, ο κ. Στέφος ανέφερε πως η παρουσία ενός ανθρώπου μέλους εγκληματικής οργάνωσης που ψέλνει τον ύμνο των ναζί είναι από μόνη της πρόκληση και κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της δοξολογίας μέσα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο κ. Παππάς υπήρξε προκλητικός, καθώς με φασιστικό και ιταμό τρόπο αγνόησε το πρωτόκολλο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ιoannina

Δημοφιλή