Οργάνωση με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την Πέλλα διακινούσε παράνομα φάρμακα

Οργάνωση με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την Πέλλα διακινούσε παράνομα φάρμακα
ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομα ψευδεπίγραφα φάρμακα εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, η οποία συνέλαβε πέντε Έλληνες, ηλικίας από 31 έως 55 ετών.

Για την εξάρθρωση του δικτύου πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2017, σε συνεργασία με εκπροσώπους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Πέλλας, όπου και συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα των συλληφθέντων καθώς επίσης και σε εγκαταστάσεις δύο φαρμακαποθηκών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2.216 συσκευασίες φαρμάκων, αξίας 74.000 ευρώ, συναλλαγματικές, αξίας 630.000 ευρώ,το χρηματικό ποσό των 6.100 ευρώ,δύο αυτοκίνητα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, σφραγίδες, τραπεζικά βιβλιάρια, επιταγές και λοιπά έγγραφα.

Σημειώνεται ότι μέρος των συσκευασιών φαρμάκων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ το σύνολο αυτών δεν συνοδευόταν από τα απαραίτητα παραστατικά προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση τους. Μάλιστα μεταξύ των κατασχεθέντων, περιέχονται και φαρμακευτικές ουσίες που υπάγονται στο νόμο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων επιβλήθηκαν στα μέλη της οργάνωσης οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές κυρώσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δημοφιλή