Συνελήφθη ο Σομαλός που απέδρασε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

Συνελήφθη ο Σομαλός που απέδρασε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Ο 26χρονος Σομαλός, ο οποίος είχε αποδράσει από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην Κυψέλη.

Ο νεαρός στις 15:30 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου είχε μεταφερθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης στα δικαστήρια, καθώς είχε συλληφθεί για παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για καταδικαστικές αποφάσεις κλοπών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διέφυγε της προσοχής των αστυνομικών, έτρεξε, πήδηξε τα κάγκελα των δικαστηρίων και τράπηκε σε φυγή. Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος των αστυνομικών για ελευθέρωση κρατουμένου.

Νωρίτερα είχε αποδράσει μέσα από το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας ο 57χρονος Αρμένιος, που τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στη συμβολή των οδών Παπανδρέου και Πανιωνίας είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να κινείται με κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο άνδρας που ήταν δραπέτης από το 2012 είχε ψεκάσει δύο από τους αστυνομικούς με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, προκειμένου να ξεφύγει. Οι άλλοι δύο αστυνομικοί τον συνέλαβαν ενώ οι ψεκασμένοι με σπρέι μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας με κάψιμο στα μάτια και το πρόσωπο. Ο 57χρονος, στις 13:50 το μεσημέρι του Σαββάτου, μόλις ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα στο κελί, προκειμένου να μοιράσει το γεύμα στους κρατούμενους, τον τράβηξε βίαια μέσα, τον έριξε στον τοίχο και το έβαλε στα πόδια. Ο αστυνομικός επιχείρησε να τον καταδιώξει, ωστόσο αντιλαμβανόμενος ότι η πόρτα του κελιού ήταν ανοικτή και υπήρχε κίνδυνος μαζικής απόδρασης, επέστρεψε πίσω για να κλείσει την πόρτα και να ειδοποιήσει συναδέλφους του προκειμένου να τον αναζητήσουν.

Δημοφιλή