Θεσσαλονίκη: 52χρονος Γάλλος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων προσφύγων

Θεσσαλονίκη: 52χρονος Γάλλος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων προσφύγων
Sad young teenage girl in the night city.
Sad young teenage girl in the night city.
kieferpix via Getty Images

Με βαρύτατες κατηγορίες παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ο 52χρονος Γάλλος, που κατηγορείται ότι προέβη κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από το Πακιστάν, τα οποία φιλοξενούσε στο σπίτι του στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος, που αυτοπροσδιορίζεται ως μοναχός του Φραγκισκανικού Τάγματος, κατηγορείται -επιπλέον- ότι χορηγούσε στα θύματά του -και εν αγνοία τους- ναρκωτικά χάπια, με τα οποία τα υπνώτιζε, πριν προχωρήσει στις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο 52χρονος μετήχθη νωρίτερα το μεσημέρι στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή, η οποία του απήγγειλε κατηγορίες για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η δεύτερη πράξη είναι με την ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση, επειδή συνδέεται με ανήλικα, ενώ επισύρει ποινή που φθάνει τα ισόβια δεσμά.

Μετά την άσκηση της δίωξης, η εισαγγελέας τον παρέπεμψε στον 5ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο και μέχρι τότε κρατείται.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως», κατόπιν έρευνας που διενήργησε το τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κι ενώ προηγήθηκε καταγγελία που έφτασε στην εν λόγω Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν όταν ο 52χρονος αλλοδαπός, απευθυνόμενος σε γνωστή του που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στα πέριξ της Θεσσαλονίκης, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, παρέχοντάς τους στέγη και τροφή. Έτσι κι έγινε, αφού τον περασμένο Γενάρη, ο Γάλλος υπήκοος φιλοξένησε διαδοχικά στην οικία του τέσσερα αγόρια από το Πακιστάν, ηλικίας 14 έως 17 ετών.

Μάλιστα, ο ίδιος την ίδια περίοδο απευθύνθηκε σε κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση, που ασχολείται με την υποστήριξη παιδιών και νέων, ζητώντας νομική υποστήριξη αναφορικά με το καθεστώς παραμονής στη χώρα μας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούσε.

Όταν παιδοψυχολόγος της παραπάνω ΜΚΟ ήρθε σε επαφή με ένα από τα προσφυγόπουλα, εκείνο αποκάλυψε πως δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στο σπίτι του 52χρονου, διότι ένιωθε άσχημα εκεί. Το ίδιο αγοράκι, εκμυστηρεύτηκε ότι ο κατηγορούμενος του χορηγούσε χάπια που δήθεν ήταν για κνησμό κι όταν τα έπαιρνε έπεφτε σε «λήθαργο». Φαίνεται δε ότι κατά τη διάρκεια του υπνωτισμού, ο αλλοδαπός προέβαινε σε ασελγείς ενέργειες εναντίον του. Ανάλογες καταγγελίες έγιναν από τα υπόλοιπα αγόρια, γεγονός που κινητοποίησε την Οργάνωση που απευθύνθηκε στις Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι έφοδο στο σπίτι του Γάλλου, όπου εκτός από ναρκωτικά χάπια, για την κατοχή των οποίων συνελήφθη, κατέσχεσαν έξι σκληρούς δίσκους και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή