ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/02/2017 15:06 EET | Updated 22/02/2017 15:06 EET

Επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές για να βελτιώσετε την μαγειρική σας

PeopleImages via Getty Images
High angle shot of a woman cutting up vegetables on a cutting board

Κάποιοι λένε πως η μαγειρική είναι επιστήμη. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους για να αυξήσει την ποιότητα και την γεύση των πιάτων τους.

  • Για μαλακά μπισκότα, λιώστε πρώτα του βούτυρο. Για πιο τραγανά, χρησιμοποιήστε βούτυρο θερμοκρασίας δωματίου
  • Παγώστε πρώτα τα κρεμμύδια πριν τα κόψετε, για να αργήσει η διαδικασία απελευθέρωσης των ουσιών που ερεθίζουν τα μάτια
  • Το αλάτι μπορεί να εξισορροπήσει την πικρή γεύση του καφέ, δοκιμάστε να ρίξετε μια μικρή κουταλιά αντί για ζάχαρη

via GIPHY

  • Γλυκάνετε την σπιτική σάλτσα ντομάτας με μαγειρική σόδα αντί για ζάχαρη
  • Μαγειρέψτε τα οστρακοειδή ζωντανά για να γλιτώσετε την τροφική δηλητηρίαση
  • Τοποθετείστε ένα ταψί με νερό στον πάτο του φούρνου σας όταν ψήνετε ψωμί, ώστε αυτό να αποκτήσει την πολυπόθητη τραγανή κόρα
  • Το τηγάνισμα των μπαχαρικών σε λάδι κάνει την γεύση τους πιο δυνατή
  • Εάν το παρακάνετε με το ανακάτεμα του βουτύρου στο μίξερ, η τούρτα σας θα γίνει πιο βαριά, καθώς θα περιέχει περισσότερη γλουτένη
  • via GIPHY

  • Εάν ρίξετε λίγο χυμό λεμονιού στα κομμένα αβοκάντο ή μήλα, αυτά θα αργήσουν να πάρουν το καφέ χρώμα
  • Πάντα να παγώνετε τις τούρτες πριν το γλασάρισμα, ώστε αυτές να μην λιώσουν από μέσα προς τα έξω