Μοσκοβισί: Η Επιτροπή έλαβε εντολή από το Eurogroup για «ισορροπημένο πακέτο» στην Ελλάδα

Μοσκοβισί: Η Επιτροπή έλαβε εντολή από το Eurogroup για «ισορροπημένο πακέτο» στην Ελλάδα
REUTERS/Heinz-Peter Bader
REUTERS/Heinz-Peter Bader
Heinz-Peter Bader / Reuters

Εντολή για τη δημιουργία ενός «ισορροπημένου» πακέτου μεταρρυθμίσεων και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Eurogroup, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ερωτηθείς για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

«Το θετικό νέο είναι ότι το Eurogroup επέτρεψε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα πολύ σύντομα για να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο πακέτο», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως αυτό το «ισορροπημένο» πακέτο θα περιλαμβάνει αφενός τις προσπάθειες που πρέπει να συνεχιστούν και αφετέρου τα θετικά μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη.

Ο ίδιος δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας πως αυτές θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Αθήνα, όπου μένει να γίνει «πολλή δουλειά». Ωστόσο επισήμανε πως στο πλαίσιο αυτού του ισορροπημένου συνόλου προσπαθειών και θετικών μετρων για την ανάπτυξη, η Επιτροπή είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα ενεργών πολιτικών για την απασχόληση.

Παραπέμπτοντας και στην απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, επισήμανε πως δόθηκε εντολή στην Επιτροπή να διερευνήσει τους τρόπους χρηματοδότησης αυτής της προσπάθειας. «Μπορεί όπως ελέχθη να είναι ένα δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας ή άλλοι πόροι, κάτι λιγότερο δαπανηρό» σημείωσε ο Γάλλος επίτροπος προσθέτοντας ότι «συνολικά υπήρξε ένα θετικό μήνυμα προόδου από το Eurogroup για την ολοκήρωση της β' αξιολόγησης». «Οι ομάδες μας θα είναι εκεί με αυτή την προοπτική και μια ξεκάθαρη εντολή σ' ένα θετικό πνεύμα».

Δημοφιλή