ΔΙΕΘΝΕΣ
23/02/2017 17:30 EET | Updated 23/02/2017 17:30 EET

Γαλλικές εκλογές: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Γιανίκ Ζαντό των Πρασίνων

Christian Hartmann / Reuters
French politician Yannick Jadot, green party EELV (Europe-Ecologie-les-Verts) candidate for the 2017 presidential election, attends a meeting focused on healthcare and health insurance in Paris, France, February 21, 2017. REUTERS/Christian Hartmann

Ο Γιανίκ Ζαντό, ο υποψήφιος των Πρασίνων για την προεδρία της Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι αποχωρεί από τον προεκλογικό αγώνα, μια κίνηση που αναμένεται ότι θα ευνοήσει τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού κόμματος, τον Μπενουά Αμόν.

«Αποσύρομαι ως υποψήφιος από τις προεδρικές εκλογές για να συμμετάσχω σε μια μεγάλη περιπέτεια" είπε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, αναφερόμενος στην "υπέροχη" συμφωνία που πέτυχε με τους Σοσιαλιστές.

Οι δημοσκοπήσεις έδιναν στον Ζαντό πολύ μικρό ποσοστό, μεταξύ 1-2%.

Ο Αμόν, ο οποίος επελέγη ως υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προκριματικές του κόμματος τον Ιανουάριο, βρίσκεται στην τέταρτη θέση στις δημοσκοπήσεις, κάτι που εάν επαληθευτεί σημαίνει ότι θα αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Αμόν προσπαθούσε να πείσει και τον βετεράνο αριστερό πολιτικό Ζαν-Λικ Μελανσόν να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να ενώσει τις δυνάμεις του με τους Σοσιαλιστές ώστε να δοθεί στην αριστερά μια ευκαιρία για να παραμείνει στην εξουσία. Ωστόσο ο Μελανσόν έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής αυτήν την πρόταση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)