ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/02/2017 07:26 EET | Updated 24/02/2017 07:26 EET

Λεβέντης: Που είδατε ανάπτυξη; Εσείς μόνο μέτρα παίρνετε

SOOC

Ότι παρουσιάζει εικονική πραγματικότητα όταν μιλά για πλεόνασμα και μεταρρυθμίσεις, καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, υποστηρίζοντας πως το νούμερο του 2% που επικαλείται, βασίζεται στη νέκρωση της Οικονομίας, ενώ οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά φορολογία.

«Η ικανοποίηση του στόχου για το πλεόνασμα οφείλεται στη νέκρωση της Οικονομίας. Δεν πληρώνει τίποτα το κράτος και οι πολίτες πληρώνουν μόνον φόρους» υποστήριξε κατά την δευτερολογία του, στη Βουλή, στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού" και επισήμανε πως ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, είναι η ανάπτυξη. «Που είναι η ανάπτυξη, που την είδατε; Είναι άλλο οι μεταρρυθμίσεις κι άλλο τα μέτρα. Εσείς παίρνετε μόνο μέτρα» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα», αμφισβητώντας τον κ. Τσίπρα, «που μιλά για εργασιακή κανονικότητα» και διερωτήθηκε από πού θα προκύψουν οι 100.000 θέσεις εργασίας που εξαγγέλλει;

Ο κ. Λεβέντης, χαρακτήρισε «λογίδριο» κι όχι απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσε, για τα αποτελέσματα του Eurogroup, την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να απαντήσει «με ποιο τρόπο θα εφαρμόσει τα μέτρα και τα αντίμετρα;».

«Αν σου παίρνω 100 ευρώ πως θα σου τα ξαναδίνω; Μήπως πρέπει να μιλάμε για ποινές και αντίποινα καλύτερα; Όποιος παίρνει δώδεκα μισθούς, του κόβουμε τον ένα μισθό, με την πτώση του αφορολόγητου, πως θα τα ξαναπάρει πίσω;» επέμεινε.

Ακόμη ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν «θα πάρει πίσω» τον νόμο Κατρούγκαλου, για τα μπλοκάκια, που - όπως υπσοτήριξε - «δημιουργεί δύο εφορίες».