ΔΙΕΘΝΕΣ
25/02/2017 14:01 EET | Updated 25/02/2017 14:01 EET

«Μου έδωσαν 90 δολάρια για μια φάρσα». Τι ισχυρίζεται η φερόμενη δολοφόνος του ετεροθαλή αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Athit Perawongmetha / Reuters
A police officer speaks on his mobile phone at the morgue at Kuala Lumpur General Hospital where Kim Jong Nam's body is held for autopsy in Malaysia, February 19, 2017. REUTERS/Athit Perawongmetha

Η φερόμενη εκτελέστρια του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ισχυρίζεται ότι της είχαν δώσει 90 δολάρια για να συμμετάσχει σε μια «φάρσα».

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλής αδελφός του αυταρχικού Κιμ Γιονγκ Ουν, βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στην Μαλαισία, όταν μια άγνωστη γυναίκα τον πλησίασε από πίσω και τον άγγιξε στο πρόσωπο. Λίγες στιγμές αργότερα, ο ίδιος αισθάνθηκε ζαλάδα και ζήτησε βοήθεια από το προσωπικό του αεροδρομίου. Μέτα από λίγες ώρες ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της περιοχής. Αιτία θανάτου η μόλυνση με την απαγορευμένη νευροτοξική ουσία VX, η οποία συνεχίζεται να παράγεται στην Βόρεια Κορέα.

Η γυναίκα που, όπως φαίνεται και σε βίντεο κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, άγγιξε στο πρόσωπο τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, κατηγορείται για την δολοφονία του. Ονομάζεται Σίτι Αϊσγιάχ, είναι από την Ινδονησία και μόλις 25 ετών. Η ίδια φέρεται να είχε δεχτεί εντολές από τον κύκλο του Κιμ Γιονγκ Ουν που έβλεπε τον άτυχο Βορειοκορεάτη σαν απειλή. Η ίδια όμως ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι περιείχε η ουσία με την οποία άγγιξε τον άνδρα, λέγοντας πως της είχαν δώσει 90 δολάρια για να συμμετάσχει σε μια φάρσα. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι είχε τρέξει στην συνέχεια στο μπάνιο για να πλύνει τα χέρια της, γεγονός που δείχνει ότι γνώριζε ότι η ουσία ήταν βλαπτική αν όχι θανατηφόρα.

Sponsored Post