ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/02/2017 10:29 EET | Updated 25/02/2017 10:30 EET

Λαζαρίδης: « Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ντρέπεται για αυτά τα οποία κάνει στους Έλληνες πολίτες»

eurokinissi

«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ντρέπεται για αυτά τα οποία κάνει στους Έλληνες πολίτες», τόνισε σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Real FM, ο Μακάριος Λαζαρίδης. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να είναι πάρα πολύ προσεκτικός όταν μιλάει για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος -η οποία όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, είναι γαλανόλευκη και δεν έχει ροζ αποχρώσεις- λέει τα ίδια πράγματα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Αναφερόμενος την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στη Βουλή στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο κ. Λαζαρίδης είπε: «Ο πρωθυπουργός ξεπέρασε κάθε όριο αποδεκτής συμπεριφοράς. Άγγιξε τα όρια της χυδαιότητας. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δεν είναι δυνατόν την ώρα του Πρωθυπουργού να παρέμβει κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός, πέραν από εκείνον που έχει καταθέσει την ερώτηση». Και συνέχισε: «Θέλω να σας θυμίσω επίσης ότι μόλις την προπερασμένη Παρασκευή ο κ. Βούτσης, παρόλο που ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης να παρέμβει μετά τη δευτερολογία του κ. Τσίπρα, αρνήθηκε, επικαλούμενος τον κανονισμό της Βουλής. Και τι έκανε τότε ο πρωθυπουργός; Θυμάστε; Έσπευσε να αποχωρήσει άρον- άρον. Τρέχοντας μάλιστα. Άρα, λοιπόν, καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να αφήσει τις γενικότητες, τις αοριστολογίες και τα ψέματα και να αναφέρεται σε συγκεκριμένα ζητήματα».

«Η κυβέρνηση πάντα καθυστερεί να κλείσει τις αξιολογήσεις. Θέλετε να σας θυμίσω το πρώτο εξάμηνο του 2015; Με την περίφημη και περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα- Βαρουφάκη που κόστισε 86 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό, 25 δισ. απώλεια εθνικού πλούτου, 6.300 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό; Να σας θυμίσω την πρώτη αξιολόγηση του δικού τους προγράμματος που έκλεισε με καθυστέρηση 14 μηνών και κόστισε 9 δισ. φόρους; Υποσχόταν 12 δισ. παροχές με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά του κατώτατου στα 751, 13η σύνταξη και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Δεύτερον μας κόστισε ένα αιώνιο υπερταμείο και τρίτον έναν κόφτη μισθών και συντάξεων 3,5 δισ. ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία», συνέχισε, «και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είπαμε ποτέ "Go back madam Merkel" ούτε "Go back Mr Schauble" και μετά πέφταμε στα πόδια τους να τους παρακαλάμε για να κλείσουμε τις αξιολογήσεις».

«Η Νέα Δημοκρατία τοn Δεκέμβρη του ΄14 παρέδωσε μια χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ΄ ό,τι είναι σήμερα», υπογράμμισε ο διευθυντής τους Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας πως είναι πάγια θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρωτογενή πλεονάσματα 2% για να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.

Sponsored Post