Περισσότερα από 2.000 GIF είναι εδώ για να σας μάθουν τη νοηματική γλώσσα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο

Περισσότερα από 2.000 GIF είναι εδώ για να σας μάθουν τη νοηματική γλώσσα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο
Giphy

Το Giphy είναι το site στο οποίο όλοι ανατρέχουμε όταν ψάχνουμε ένα αστείο (ή απλά αντιπροσωπευτικό των συναισθημάτων μας) GIF, μια κινούμενη εικόνα δηλαδή, για να ποστάρουμε στα κοινωνικά δίκτυα. Για κανέναν λόγο δεν είναι ένα site που θα σκεφτόμασταν να επισκεφθούμε για εκπαιδευτικούς λόγους. Μέχρι σήμερα.

Το Giphy αποφάσισε πρόσφατα να χρησιμοποιήσει τη δημοτικότητά του για να μας μορφώσει, ξεκινώντας με τη δημιουργία μιας συλλογής από GIFs που στόχος τους είναι να διδάξουν την νοηματική γλώσσα στον κόσμο.

Τα GIFs της συλλογής προέρχονται από το Sign With Robert, μια εκπαιδευτική σειρά που παρουσιάζει ο ηθοποιός και σύμβουλος Αμερικανικής Νοηματικής Γλώσσας, Robert DeMayo, είναι πάνω από 2.000 και η πρόσβαση σε αυτά είναι πανεύκολη καθώς βρίσκονται όλα σε μια σελίδα του site και χωρισμένα σε κατηγορίες, για ευκολότερη αναζήτηση. Προς το παρόν η συλλογή περιλαμβάνει απλές λέξεις και φράσεις που επιλέχθηκαν από το Giphy βάσει των πιο δημοφιλών λέξεων που ψάχνουν οι χρήστες, στα άμεσα σχέδιά τους όμως είναι να προσθέσουν και πιο πολύπλοκες λέξεις.

Δείτε μερικές από αυτές που επιλέξαμε παρακάτω και μπείτε εδώ για να δείτε ολόκληρη τη συλλογή. Που ξέρετε, μπορεί να μάθετε και δυο πράγματα.

Μέρα

Όχι

Γεια σου

Αγαπώ

Σοκαρισμένος

Γενναίος

Όμορφος

Έκπληκτος

Ευτυχισμένος

Οργισμένος

Ψέμα

Αγχωμένος

Μόδα

Κοινωνικά Δίκτυα

Μπαρ

Μεθυσμένος

Πεινασμένος

Διασκέδαση

Ξυπνητήρι

Οικογένεια

Φωτιά

Φίδι

Καρχαρίας

Αλιγάτορας

Σαύρα

Γάτα

Σκύλος

Μυώδης

Ωκεανός

Μπυροκοιλιά