Να πώς ο Anthony Bourdain κατάφερε να χάσει 15 κιλά παρά τα φαγητά που τον κερνούν συνέχεια

Είναι ένας από τους διασημότερους σεφ, παρουσιαστές και συγγραφείς του κόσμου, οι εκπομπές του έχουν σταθερά φανατικό κοινό εδώ και χρόνια και ο ίδιος είναι αυτό που λέμε «cool τύπος».

Ο λόγος, φυσικά, για τον Anthony Bourdain, ο οποίος αποτέλεσε πρόσφατα το κεντρικό θέμα ενός μεγάλου αφιερώματος του The New Yorker, μέσα στο οποίο μάθαμε, μεταξύ πολλών άλλων, και κάτι που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Τις διατροφικές του συνήθειες πίσω από τις κάμερες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TNY, μία από τις μεγαλύτερες παγίδες του να είσαι ένας αναγνωρισμένος σεφ/συγγραφέας/τηλεοπτικός παρουσιαστής, είναι πως όπου κι αν πας σου προσφέρουν συνεχώς τεράστιες ποσότητες φαγητού.

Ο Patrick Radden Keefe, συγγραφέας του κομματιού, αναφέρει πως ο ίδιος ο Bourdain αποκαλεί αυτό το πρόβλημα «getting food fucked». Ό,τι καταλάβατε.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο Bourdain άρχισε πριν αρκετό καιρό να καταβάλει συνειδητή προσπάθεια για να μειώσει την κατανάλωση των γαστρονομικών δώρων που του κάνει ο κόσμος στις διάφορες χώρες που επισκέπτεται για χάρη των εκπομπών του. Τα τελευταία 3-4 χρόνια κάνει καθημερινά προπόνηση jiu-jitsu, μια συνήθεια που του πέρασε η πρώην σύζυγός του, Ottavia, με την οποία πήραν διαζύγιο πριν λίγους μήνες, ενώ προσπαθεί να ακολουθεί μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά όσο πιο συχνά μπορεί. Επίσης, παρότι σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής του θα τον δούμε να πίνει τα ποτά του χωρίς ιδιαίτερο μέτρο, όταν κλείνουν οι κάμερες ο Bourdain προτιμά να μένει μακριά από το αλκοόλ.

«Δύσκολα απολαμβάνεις ένα μεγάλο μπολ με ζυμαρικά αν ξέρεις πως θα σε καταστήσει υποτονικό το επόμενο πρωί, όταν ένας επαγγελματίας των μικτών πολεμικών τεχνών με την τρέλα στο μάτι του θα προσπαθεί να ασκήσει πάνω σου μια λαβή έμφραξης», σχολιάζει στο κομμάτι των NYT.

Χάρη σε όλες αυτές τις αλλαγές, ο Bourdain κατάφερε να χάσει περίπου 15 κιλά μέσα στα προηγούμενα τρία χρόνια, ιδίως από τότε που ξεκίνησε jiu-jitsu.

Αυτή τη περίοδο ο Anthony Bourdain παρουσιάζει την εκπομπή «Parts Unknown» για λογαριασμό του CNN, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Appetites», το οποίο είναι γεμάτο με συνταγές που απολαμβάνει να μαγειρεύει και να σερβίρει σε φίλους στο σπίτι του. Επίσης, σε εντελώς άλλα νέα, είναι πλέον ζευγάρι με την Asia Argento, την εκρηκτική Ιταλίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια και κόρη του θρυλικού σκηνοθέτη Dario Argento, η οποία μάλιστα ήταν και η βασική καλεσμένη του στο επεισόδιο του Parts Unknown για τη Ρώμη.