Πολωνός ευρωβουλευτής υποστηρίζει πως οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν μικρότερο μισθό από τους άνδρες

Πολωνός ευρωβουλευτής υποστηρίζει πως οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν μικρότερο μισθό από τους άνδρες

Ο Πολωνός συντηρητικός πολιτικός Janusz Korwin-Mikke άφησε κατάπληκτα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στην Ευρώπη, όταν δήλωσε πως: «οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα, επειδή είναι πιο αδύναμες, μικρότερες και λιγότερο ευφυείς. Πρέπει να κερδίζουν λιγότερα. Αυτό είναι όλο».

Ο Korwin-Mikke παρουσίασε μάλιστα και κάποια πολύ περίεργα επιχειρήματα για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του: «Ξέρετε πόσες γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη εκατοντάδα σκακιστών;» και απάντησε ο ίδιος στο ερώτημα που έθεσε: «Σας λέω. Καμία». Πρώην grandmaster σκάκι Judit Polgar από την Ουγγαρία θα μπορούσε να έχει κάτι να πει για αυτή τη δήλωση.

Βέβαια η grandmaster στο σκάκι Judit Polgar από την Ουγγαρία μάλλον θα έχει διαφορετική γνώμη.

Στα σχόλια του Korwin-Mikke απάντησε η Ισπανίδα Ευρωβουλευτής, Iratxe Garcia-Perez που πήρε το λόγο στη συνέχεια.

«Κατά τη γνώμη σας, εγώ δεν θα έπρεπε να έχω καν το δικαίωμα να βρίσκομαι εδώ ως μέλος του κοινοβουλίου. Και ξέρω ότι σας πονάει και να σας ενοχλεί ότι οι γυναίκες σήμερα μπορούν να είναι μέλη της Βουλής και να εκπροσωπούν πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα με εσάς. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις ευρωπαίες γυναίκες από άνδρες σαν εσένα».

Παρά το γεγονός πως η ΕΕ ηγείται παγκοσμίως σε θέματα ισότητας των φύλων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει πως θα χρειαστούν ακόμη 70 χρόνια για να φτάσουμε στο σημείο οι γυναίκες να κερδίζουν τον ίδιο μισθό με τους άνδρες. Επίσης οι γυναίκες στην ΕΕ υποεκπροσωπούνται στην πολιτική και είναι λιγότερο πιθανό να κατέχουν θέσεις ισχύος στον οικονομικό τομέα.

Δημοφιλή