ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/03/2017 18:29 EET | Updated 04/03/2017 18:29 EET

Ρήγας: Πιο συμπαγής από ποτέ η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

SOOC

«Έτοιμη να δώσει τη μάχη, πιο συμπαγής από ποτέ», είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των κρίσιμων κοινοβουλευτικών ψηφοφοριών, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Παναγιώτη Ρήγα.

Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», «η εξασφάλιση του ουδέτερου δημοσιονομικά χαρακτήρα της συμφωνίας μέσα από το τελευταίο Eurogroup είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Υπάρχει όμως ακόμα δουλειά που καλείται να φέρει εις πέρας αυτές τις ημέρες η διαπραγματευτική μας ομάδα. Όταν η προσπάθεια αυτή ολοκληρωθεί θα κάνουμε συλλογικά έναν ψύχραιμο απολογισμό», αναφέρει ο Π. Ρήγας.

Και προβλέπει, «η τελική συμφωνία που θα φέρουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θα υπερψηφιστεί χωρίς προβλήματα, γιατί στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είναι να βγάλει τη χώρα από την κρίση και την επιτροπεία. Να τελειώνουμε οριστικά με τα προγράμματα δανεισμού και τα μνημόνια που τα συνοδεύουν. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο σύνολό της συνειδητοποιημένη και έτοιμη να δώσει τη μάχη πιο συμπαγής από ποτέ».

Στο ερώτημα αν θα έπρεπε να υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος αναγνωρίζει πως «σε θεωρητικό πλαίσιο έχετε απόλυτο δίκιο, τα εθνικά διακυβεύματα είναι τέτοια που θα ήταν απολύτως απαραίτητη μια ελάχιστη συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οφείλω μάλιστα να επισημάνω ότι την ίδια άποψη έχουν εκφράσει πρόσφατα και μετριοπαθή στελέχη από τον χώρο της ΝΔ. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις ίδιες ανησυχίες», τον κατηγορεί και συνεχίζει:

«Η επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας εδώ και μήνες είναι η κυριαρχία του μικροκομματικού συμφέροντος σε βάρος του εθνικού και η πολιτική επένδυση στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης. Τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές στήριξης της Ελλάδας από το εξωτερικό, η ΝΔ έχει συνταχθεί πλήρως και αποτελεί τον εγχώριο εκπρόσωπο των πιο ακραίων απαιτήσεων του ΔΝΤ και του γερμανικού ΥΠΟΙΚ. Δεν ήταν τυχαία η αφωνία του κ. Μητσοτάκη για αρκετές μέρες μετά τη συμφωνία του Eurogroup. Δεν ήταν εύκολο να εξηγήσει το πλήρες στρατηγικό του αδιέξοδο. Εντέλει επανήλθε με την ίδια ακριβώς τακτική. Μια τέτοια πολιτικά έξαλλη και επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας συμπεριφορά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για οποιαδήποτε συνεννόηση».