ΔΙΕΘΝΕΣ
08/03/2017 11:39 EET | Updated 09/03/2017 17:45 EET

Ο «διάδοχος» του Αϊνστάιν είναι γένους θηλυκού και μόλις 23 ετών

Michael Kovac via Getty Images
MARINA DEL REY, CA - NOVEMBER 19: Physicist Sabrina Gonzalez Pasterski attends Moet & Chandon Celebrates The 2016 Young Women's Honors at Marina del Rey Marriott on November 19, 2016 in Marina del Rey, California. (Photo by Michael Kovac/Getty Images for Moet & Chandon)

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, το επιστημονικό περιοδικό «Science» δημοσίευσε έρευνα του New York University, σύμφωνα με την οποία τα μικρά κορίτσια, ήδη από την ηλικία των 6, πιστεύουν ότι οι άνδρες είναι περισσότερο ευφυείς από τις γυναίκες.

Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα, τα συγκεκριμένα στερεότυπα απογοητεύουν τις νέες γυναίκες, οι οποίες συχνά απορρίπτουν την ιδέα του να ακολουθήσουν μια καριέρα στα επιστημονικά πεδία. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επίσημη έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο, ενώ είναι γεγονός πως ο άνθρωπος που έχει λάβει τον τίτλο «Αϊνστάιν Τζούνιορ» είναι γένους θηλυκού.

Η 23χρονη Αμερικανίδα Σαμπρίνα Παστέρσκι είναι μία από τις πιο διακεκριμένους φυσικούς του κόσμου. Η μελέτη της επικεντρώνεται στην θεωρία των χορδών και την σωματιδιακή φυσική και είναι γνωστή, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο πιλοτάρει αεροσκάφη. Όταν ήταν μάλιστα 12 ετών κατασκεύασε το δικό της αεροσκάφος. Η ίδια είχε γίνει δεκτή στο MIT στην Μασαχουσέτη στην ηλικία των 14 και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Η νεαρή φυσικός έχει ακόμα λάβει αρκετές διακρίσεις, ήδη από την εφηβεία της. Το 2010 βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Εμπορικής Αεροπορίας του Ιλινόις, το 2015 έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Hertz, ενώ την ίδια χρονιά μπήκε στην λίστα του Forbes με τους 30 πιο επιτυχημένους ανθρώπους κάτω των 30.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Παστέρσκι διαθέτει και την δική της ιστοσελίδα με το όνομα «PhysicsGirl».