ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/03/2017 17:06 EET | Updated 08/03/2017 17:06 EET

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον υπολογισμό των συντάξεων

Bloomberg via Getty Images
An elderly man walks past the entrance to the headquarters of the National Bank of Greece SA in Athens, Greece, on Tuesday, Feb. 28, 2017. Greeces auditors are pulling together a list of policies the country needs to implement to unlock additional bailout funds as talks with Athens resumed on Tuesday, two people familiar with the matter said. Photographer: Yorgos Karahalis/Bloomberg via Getty Images

Κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή η τροπολογία που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση για τον «επανακαθορισμό του τρόπου υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών», η οποία ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω τροπολογία είχε προαναγγελθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ανέκυψε μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ και της αδυναμίας της να υπολογίσει τον δείκτη μεταβολής μισθών.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2021 και εφεξής, διενεργείται με βάση το δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες και η διαδικασία της εφαρμογής του δείκτη μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ για την αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών, όπως σημειώνεται στην τροπολογία.

Διαβάστε την τροπολογία