Πορεία προς τη Βουλή για την Ημέρα της Γυναίκας: «Στις 8 Μάρτη δεν γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε»

Πορεία προς τη Βουλή για την Ημέρα της Γυναίκας: «Στις 8 Μάρτη δεν γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε»

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν συλλογικότητες πολιτικές, συνδικαλιστικές, φεμινιστικές και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την Ημέρα της Γυναίκας. Οι διοργανωτές συμμετείχαν σε «ένα μεγάλο φεμινιστικό ραντεβού» όπως αναφέρουν, καθότι, σε πάνω από 30 χώρες γίνονται πορείες ή απεργίες, από την Τουρκία, το Κομπάνι, την Πολωνία, την Λατινική Αμερική, ως τις ΗΠΑ. Κεντρικό μήνυμα της κινητοποίησης ήταν «στις 8 Μάρτη δε γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε».

Οι διαδηλώτριες και διαδηλωτές με τα συνθήματα τους είπαν «όχι στην πατριαρχία, το ρατσισμό, τον σεξισμό, την καταπίεση και την κουλτούρα του βιασμού», απαιτώντας ισότητα σε όλα τα επίπεδα. Άλλα αιτήματα ήταν εργατικά, όπως των καθαριστριών από τα λεωφορεία, οι οποίες ζητούν συλλογικές συμβάσεις και καταβολή των δεδουλευμένων τους από της ΟΣΥ. Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία γυναικών προσφύγων από την κατάληψη στέγης City Plaza κρατώντας πανό που έγραφε «αν οι γυναίκες δεν είναι ελεύθερες, κανένας άνθρωπος δεν είναι».

Μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ήταν, η αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία «Ροσινάντε», η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη, το «Μωβ», η ομάδα «Καμία Ανοχή», το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το ΣΕΚ, η Αναρχική Πολιτική Ομοσπονδία και η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων.

Ημέρα της Γυναίκας