ΔΙΕΘΝΕΣ
13/03/2017 09:44 EET | Updated 13/03/2017 09:44 EET

Ιταλία: Έρευνα της δικαιοσύνης σε βάρος 30 που ζήτησαν οικονομική ενίσχυση ως άστεγοι, χωρίς να είναι

Reuters
Homeless people sleep in passageway near St. Peter's square in Rome, Italy, January 11, 2017. REUTERS/Stefano Rellandini

Έρευνα διεξάγουν τρεις εισαγγελίες της κεντρικής Ιταλίας σε βάρος 30 προσώπων που φέρονται να ζήτησαν οικονομική ενίσχυση ως άστεγοι, χωρίς να είναι στην πραγματικότητα.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, καραμπινιέροι και μέλη της οικονομικής αστυνομίας φέρονται να διαπίστωσαν ότι υποβλήθηκαν αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση, χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, πρόκειται για άτομα τα οποία ζουν στην Ρώμη, αλλά μετά τους σεισμούς του περασμένου Αυγούστου δήλωσαν ότι έμειναν άστεγα για να μπορέσουν να λάβουν την προβλεπόμενη ενίσχυση των 600 ευρώ τον μήνα. «Η νομιμότητα πρώτα απ' όλα. Θα κάνουμε ελέγχους και θα πλήξουμε όσους ζήτησαν οικονομική βοήθεια χωρίς να την δικαιούνται», δήλωσε ο έκτακτος επίτροπος αρμόδιος για την ανοικοδόμηση Βάσκο Εράνι.

Παράλληλα η La Repubblica αναφέρει ότι υπάρχουν και περιπτώσεις με απάτες και χρήματα που συγκεντρώθηκαν δήθεν για να στηριχθούν οι σεισμοπαθείς, αλλά δεν εστάλησαν ποτέ στο Αματρίτσε και στα υπόλοιπα χωριά της κεντρικής Ιταλίας τα οποία επλήγησαν από τον Εγκέλαδο. «Ορισμένα πρατήρια βενζίνης των σεισμόπληκτων περιοχών αύξησαν το κόστος των καυσίμων ακόμη και κατά 30%, ενώ δεν έλειψαν και περιπτώσεις ατόμων που επωφελήθηκαν της κατάστασης και αγόρασαν σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή σαλάμια και προσιούτο από εταιρείες που δεν διέθεταν πλέον χώρους αποθήκευσης», καταλήγει η La Repubblica.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)