ΔΙΕΘΝΕΣ
13/03/2017 09:17 EET | Updated 13/03/2017 09:19 EET

Γιούρι Γκέλερ: Η CIA ήθελε να με κάνει όπλο του Ψυχρού Πολέμου

NBC via Getty Images
PHENOMENON -- Season 1 -- Pictured: Uri Geller -- Photo by: Mitchell Haaseth/NBCU Photo Bank

Πολλοί τον θεωρούν τσαρλατάνο ή «νούμερο», αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιούρι Γκέλερ είναι μια προσωπικότητα γνωστή σε όλο τον κόσμο, που έχει προκαλέσει κατά καιρούς μεγάλη αίσθηση με τις επιδείξεις του, καθώς και ερωτηματικά σχετικά με τη φύση των «δυνάμεών» του και κατά πόσον είναι τρικ ή πραγματική τηλεπάθεια/ τηλεκίνηση. Πρόσφατα εμφανίστηκε ξανά στην επικαιρότητα, όταν σε έγγραφα της CIA που αποχαρακτηρίστηκαν βρέθηκαν αναφορές σε αυτόν και σε τεστ/ πειράματα που υποτίθεται πως είχε περάσει επιτυχώς για την αμερικανική μυστική υπηρεσία. Σε συνέντευξή του στη βρετανική Telegraph, η Γκέλερ – λίγο καιρό, παρεμπιπτόντως, και μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τα εργαλεία hacking της CIA - υποστηρίζει πως η CIA ήθελε να τον μετατρέψει σε «ένα όπλο για τον Ψυχρό Πόλεμο».

Όπως ισχυρίζεται, «ένα κομμάτι μου χαίρεται που ο κόσμος ξέρει την αλήθεια για αυτό το μυστικό μέρος της ζωής μου. Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τη CIA τον Ιανουάριο είναι στην πραγματικότητα μόνο η κορυφή του παγόβουνου». Επίσης, λέει πως πιστεύει ότι η βρετανική υπηρεσία ΜΙ5 ή η ΜΙ6 ήταν πίσω από την πρόσκλησή που του εστάλη για να εμφανιστεί στο talk show του Ντέιβιντ Ντίμπλμπι, έτσι ώστε να τον φέρει στη Βρετανία για να δοκιμαστούν οι ικανότητές του, λίγο καιρό μετά τα τεστ του για τη CIA. «Ήξεραν για τα τεστ στις ΗΠΑ και ήθελαν να δουν και οι ίδιοι» λέει- ενώ στη συνέντευξη επίσης ο 70χρονος Ισραηλινός δηλώνει πως είχε πει το 2013 στη νυν Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, ότι θα αναλάμβανε το αξίωμα.

Στο πλαίσιο των τεστ στα οποία υποβλήθηκε από τη CIA, στο πλαίσιο του προγράμματος Stargate, ήταν η θέαση εξ αποστάσεως, ενώ ένας από τους «εξεταστές» του ζήτησε- όπως υποστηρίζει ο Γκέλερ- να προσπαθήσει να σταματήσει την καρδιά ενός γουρουνιού. «Με τρόμαξε απίστευτα. Ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι με μετέτρεπαν σε όπλο, αλλά ποτέ, σε οποιαδήποτε φάση, δεν συμφώνησα να κάνω οτιδήποτε “σκοτεινό”. Δεν θα μπορούσα ποτέ να βλάψω κάποιον άλλο άνθρωπο».

Όπως υποστηρίζει, σήμερα κατάσκοποι και επιστήμονες εργάζονται πάνω σε τρομακτικά προγράμματα. «Υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο επιστημόνων και μυστικών υπηρεσιών που προσπαθούν να κάνουν 10 ανθρώπους σαν εμένα να επικεντρωθούν/ εστιάσουν σε μια πόλη και να την ρίξουν σε μια μαύρη τρύπα, εξαφανίζοντάς την».