ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/03/2017 03:31 EET | Updated 13/03/2017 03:32 EET

Έγκλημα στην Καστοριά: «Ήθελα να τον ληστέψω, όχι να τον σκοτώσω», λέει ο ειδικός φρουρός

Eurokinissi

Τη ληστεία αναφέρει ως κίνητρο του ο 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατάθεσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αλλά να ληστέψει. Όπως είπε, το θύμα αντέδρασε, εκείνος πανικοβλήθηκε και τότε άνοιξε πυρ. Επικαλέστηκε πίεση από οικονομική στενότητα.

Το απόγευμα της Παρασκευής οι συνάδελφοι του 30χρονου του τηλεφώνησαν και του είπαν: «Στο χωράφι του πατέρα σου στη Λεύκη βρέθηκε δολοφονημένος άνδρας». Εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο και έφτασε στην περιοχή της Νέας Λεύκης. Ήταν ψύχραιμος και ρωτούσε τι είχε συμβεί. Λίγες ώρες αργότερα το 45αρι πιστόλι που είχε χρησιμοποιήσει τον πρόδωσε, καθώς ήταν ο μόνος που είχε στην κατοχή του τέτοιο όπλο. Πρόκειται για το 45αρι με το οποίο ο 30χρονος είχε πυροβολήσει το καλοκαίρι του 2014 το Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Συνάδελφοι του 30χρονου τον περιγράφουν ως ένα άτομο με περίεργη συμπεριφορά: «Φερόταν λίγο περίεργα και είχε κάποιες μικρές προστριβές με μερικούς συναδέλφους του. Πριν πάει στην ΟΠΚΕ είχε περάσει για λίγο και από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καστοριάς. Είναι παντρεμένος και δεν είχαμε ακούσει ποτέ ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα».

Αρμόδια πηγή προσθέτει: «Αρχικά όταν μας είπε ότι είναι ληστεία δεν τον πιστέψαμε καθόλου. Θεωρήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να πήγε με το υπηρεσιακό του πιστόλι, να οδήγησε το δράστη στο οικόπεδο του πατέρα του και να πήρε το ταξί από σημείο όπου υπάρχουν κάμερες. Πρόκειται για τραγικά λάθη του δολοφόνου, ο οποίος συν τοις άλλοις δεν πήρε τα 500 ευρώ που είχε πάνω του το θύμα. Όσο περνούσαν οι ώρες, όμως, δεν βρίσκαμε κάποιο στοιχείο που να συνδέει θύτη και θύμα. Οπότε αυξανόντουσαν οι πιθανότητες τα λάθη να οφείλονται σε αβλεψία».

Η εκδοχή της ληστείας πάντως δεν είναι η μόνη που ερευνάται από τους αστυνομικούς. Και αυτό γιατί δεν έχει αποκλειστεί ακόμα η εκδοχή ο δράστης να είχε προσωπικές διαφορές με τον 52χρονο οδηγό ταξί. Οι αστυνομικοί αναζητούν το κατά πόσο μπορεί να υπήρξε κάποια διαμάχη μεταξύ τους για κάποια γυναίκα (χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο), όπως και το κατά πόσο μπορεί να είχαν έρθει σε αντιπαράθεση για κάποια οικονομική διαφορά. Φως στο κατά πόσο θύτης και θύμα γνωρίζονταν θα ρίξουν τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.