ΔΙΕΘΝΕΣ
13/03/2017 04:20 EET | Updated 13/03/2017 04:20 EET

Κοτζιάς: Έχουμε σταθερές σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ, ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα

HOANG DINH NAM via Getty Images
Greece's Foreign Minister Nikos Kotzias speaks during official talks with his Vietnamese counterpart Pham Binh Minh at the Government Guest House in Hanoi on February 13, 2017. Kotzias is on a three-day official visit focused on bilateral ties. / AFP / HOANG DINH Nam (Photo credit should read HOANG DINH NAM/AFP/Getty Images)

«Νομίζω ότι με τη διοίκηση του σημερινού προέδρου έχουμε σταθερές σχέσεις και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις. Ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιο βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, αναφερόμενος στις σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ.

«Ελπίζω επίσης να μπορέσω να προωθήσω την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος και με άλλους υπουργούς που είναι απαραίτητες και για τη χώρα μας και για τις διεθνείς μας σχέσεις» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

«Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιον βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα (Δευτέρα) και αύριο στην Ουάσιγκτον θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Όπως είπε, στην Ουάσιγκτον θα λάβουν χώρα συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, άλλους υψηλούς παράγοντες της νέας διοίκησης,καθώς και μια σειρά συνεντεύξεων, συναντήσεων με think tanks, καθώς και με γερουσιαστές και βουλευτές του Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως θα έχει την Τρίτη συνάντηση για πρώτη φορά με τον νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας της κυβέρνησης Τραμπ, τον υποστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.