ΔΙΕΘΝΕΣ
13/03/2017 11:02 EET | Updated 13/03/2017 11:02 EET

8χρονος ήρωας: Απεγκλώβισε τον πατέρα του που είχε καταπλακωθεί από αυτοκίνητο

Youtube/ East Idaho News

Ένα αγόρι μόλις 8 ετών βραβεύτηκε την Πέμπτη καθώς κατάφερε να σώσει τον πατέρα του όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω του και συνέθλιψε το σώμα του.

Ο Τζ. Τ. Πάρκερ, ο 17χρονος αδελφός του Μέισον και ο πατέρας τους Στίφεν Πάρκερ βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού στο Αϊντάχο όταν έλαβε χώρα το σοκαριστικό ατύχημα στις 30 Ιουλίου.

«Είχαμε βγάλει τον κινητήρα έξω από το αυτοκίνητο και αφού το είχαμε ανεβάσει πάνω εγώ προσπαθούσα να βγάλω τους άξονες από κάτω», θυμάται ο Στίφεν. «Ο ένας άξονας βγήκε αρκετά εύκολα, αλλά η άλλη πλευρά ήταν αρκετά μακριά».

Στην προσπάθειά του να προσεγγίσει και τον άλλο άξονα το αυτοκίνητο ξαφνικά αυτό γλίστρησε από τον γρύλο, πλακώνοντας κυριολεκτικά τον Στίφεν.

Ο Μέισον είχε φύγει από τον χώρο αρκετά νωρίτερα καθώς είχε έναν μικροτραυματισμό στο χέρι του και το μόνο άτομο που βρισκόταν εκεί ήταν ο μικρός Τζ. Τ.

«Φώναξα στον Τζ. Τ να πάει από την άλλη πλευρά. "Τον γρύλο του είπα". Εγώ ήμουν εγκλωβισμένος δεν μπορούσα να κουνηθώ», λέει ο Στίφεν μιλώντας στο EastIdahoNews.com.

Τότε ο 8χρονος Τζ. Τ που ζυγίζει μόλις 23 κιλά τοποθέτησε τον γρύλο και άρχισε να πηδά πάνω επί 15 λεπτά, προσπαθώντας να σηκώσει το αυτοκίνητο το οποίο είχε καταπλακώσει τον πατέρα του.

«Ήταν τρομακτικό και δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω, δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει τον γρύλο αλλά συνέχισα να προσπαθώ», θυμάται ο Τζ. Τ.

Όταν τελικά το αυτοκίνητο σηκώθηκε ο Τζ. Τ έτρεξε στον Μέισον και του είπε να καλέσει το 911. Μέχρι να φτάσει το σωστικό συνεργείο ο Μέισον συμβούλευε τον πατέρα του να παίρνει βαθιές αναπνοές, προσπαθώντας να τον καθησυχάσει.

«Μου έκαναν ένα σωρό μαγνητικές τομογραφίες και το μόνο που βρήκαν ήταν ότι είχα σπάσει 13 κόκαλα από τα πλευρά μου» λέει ο Στίφεν. «Μόνο αυτό μου βρήκαν. Δεν είχα υποστεί βλάβη σε κανένα από τα εσωτερικά μου όργανα. Ήταν απλά ένα θαύμα».

Δύο ημέρες αργότερα ο Στίφεν επέστρεψε σπίτι. Μία εβδομάδα αργότερα οι γονείς του Τζ. Τ ζήτησαν από τον 8χρονο να προσπαθήσει να σηκώσει ξανά το αυτοκίνητο για να καταγράψουν το στιγμιότυπο σε βίντεο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Όταν τον ρώτησαν πώς εκείνη την ημέρα σήκωσε το αυτοκίνητο σώζοντας τον πατέρα του εκείνος απάντησε: «Με τη βοήθεια των αγγέλων».

«Πιστεύουμε ότι τον βοήθησε ο παππούς του και η αδελφή μου που έχουν πεθάνει», λέει ο Στίφεν.