ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/03/2017 10:06 EET | Updated 14/03/2017 13:03 EET

Ο πιο εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος

SIphotography via Getty Images
Side profile portrait headshot woman pinches nose with fingers looks with disgust away something stinks bad smell situation isolated gray wall background. Human face expression body language reaction.

Η δυσάρεστη αναπνοή μερικές φορές μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για την υγεία μας, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι είναι παράλληλα και κάτι άκρως αποκρουστικό.

Η καθηγήτρια οδοντιατρικής Άντα Κούπερ εξηγήσει στο Business Insider όσα πρέπει να ξέρετε προκειμένου να απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος.

Όπως εξηγεί η κυρία Κούπερ, ακόμη και η συστηματική πλύση των δοντιών μας (4 φορές την ημέρα) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος μπορεί να αποφύγει την κακοσμία.

Ένας απλός τρόπος για να περιορίσετε τη δυσάρεστη αναπνοή είναι να πίνετε αρκετό νερό. Τα μικρόβια και τα βακτήρια χρησιμεύουν στη διάσπαση των τροφών και υπάρχουν στο σάλιο και όχι μόνο. Και είναι αυτή η διάσπαση των τροφών που τις περισσότερες φορές ευθύνεται για την κακοσμία. Γι ΄αυτό το λόγο το στόμα μας θα πρέπει πάντα να είναι ενυδατωμένο. Για να έχουμε σωστή ισορροπία σάλιου θα πρέπει να πίνουμε πολλά υγρά. Ωστόσο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο καφές, τα αλκοολούχα ποτά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Επιπλέον το τσιγάρο και τα φάρμακα πολλές φορές οφείλονται για την άσχημη αναπνοή.

Η χρήση στοματικού διαλύματος, σύμφωνα με την καθηγήτρια οδοντιατρικής βοηθάει εξίσου αφού εξοντώνει μεγάλο ποσοστό μικροβίων. Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι σημαντική προκειμένου να γίνει διάγνωση των αιτιών που προκαλούν τη δυσάρεστη αναπνοή.