ΔΙΕΘΝΕΣ
14/03/2017 10:14 EET | Updated 14/03/2017 10:14 EET

Μια σύγχρονη κοκκινοσκουφίτσα: Η περιπέτεια μιας τετράχρονης σε δάσος της Σιβηρίας για να σώσει την γιαγιά της

extracoin via Getty Images
shepherd dog in winter forest, mongrel sheepdog

Η τετράχρονη Σαγκλάμα Σαλτσάκ ζούσε σε ένα απομονωμένο αγροτόσπιτο στην Δημοκρατία της Τιβά στη Σιβηρία με την γιαγιά και τον τυφλό παππού της. Η μητέρα της ζούσε με τον πατριό σε μια φάρμα με άλογα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά της. Στην περιοχή περιπλανώνται λύκοι, ενώ η θερμοκρασία το βράδυ αγγίζει τους -35 βαθμούς Κελσίου.

Ένα πρωινό, η μικρή Σαγκλάμα βρήκε την 60χρονη γιαγιά της να κείτεται ακίνητη μέσα στο σπίτι. Όσο και να προσπαθούσε να την ξυπνήσει, εκείνη δεν άνοιγε τα μάτια της. Τότε εκείνη συμβουλεύτηκε τον παππού της, που έχει σοβαρά προβλήματα όρασης, και αποφάσισε να ζητήσει η ίδια βοήθεια από τους γείτονες. Μόνο που το πλησιέστερο σπίτι απείχε 8 χλμ από το αγροτόσπιτο, ενώ το σπίτι τους δεν διέθετε κάποιο τηλέφωνο.

Αψηφώντας την χιονόπτωση και τις ακραίες θερμοκρασίες, η θαρραλέα τετράχρονη φόρεσε τον κόκκινο σκούφο της και σαν σύγχρονη πρωταγωνίστρια παραμυθιού άρχισε να προχωρά στα βάθη της τάιγκας, όπου παραμονεύουν λύκοι και άλλα αρπαχτικά. Μετά από πολλές ώρες, η Σαγκλάμα βρέθηκε έξω από το πλησιέστερο σπίτι. Η ίδια δεν είχε δει το σπίτι, λόγω της πυκνής βλάστησης, και κινούνταν μακριά του. Για καλή της τύχη, οι γείτονες την είδαν μέσα από τα παράθυρα και έτρεξαν να την βοηθήσουν.

Το τετράχρονο κορίτσι τους περιέγραψε την εμπειρία της και εκείνοι κάλεσαν τα σωστικά συνεργεία, τα οποία, αφότου την εξέτασαν, έτρεξαν να βοηθήσουν την γιαγιά της, για την οποία ήταν όμως δυστυχώς αργά. Η 60χρονη γυναίκα είχε υποστεί ανακοπή και ήταν ήδη νεκρή όταν την εντόπισαν οι διασώστες. Η εγγονή της ωστόσο θεωρείται ηρωίδα στην Τιβά και πλέον διαμένει σε ένα κέντρο φιλοξενίας παιδιών. Είναι καλά στην υγεία της, αν και πέρασε ένα μικρό κρυολόγημα μετά την περιπέτειά της. Οι ρωσικές αρχές τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν κατηγορίες στην μητέρα της για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς η ίδια γνώριζε ότι οι ηλικιωμένοι δεν μπορούσαν να φροντίσουν το παιδί.

Sponsoed post