Γυναίκα κάηκε στο πρόσωπο, όταν έπιασαν φωτιά τα ακουστικά της εν ώρα πτήσης

Γυναίκα κάηκε στο πρόσωπο, όταν έπιασαν φωτιά τα ακουστικά της εν ώρα πτήσης
Gina Djumlija / EyeEm via Getty Images

Με εγκαύματα στο πρόσωπο κατέληξε μια γυναίκα από την Αυστραλία, όταν αποκοιμήθηκε σε αεροσκάφος φορώντας τα ακουστικά της. Τα ακουστικά, τα οποία λειτουργούσαν με μπαταρίες, εξερράγησαν την ώρα της πτήσης, τραυματίζοντας την γυναίκα και απελευθερώνοντας καπνούς στην καμπίνα.

Σύμφωνα με τον Guardian, το περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου σε αεροσκάφος που αναχώρησε από το Πεκίνο και που είχε προορισμό την Μελβούρνη. Εκτιμάται ότι οι μπαταρίες ήταν αυτές που έπιασαν φωτιά, με αποτέλεσμα να εκραγούν τα ακουστικά. Η γυναίκα που τα φορούσε, τα πέταξε αμέσως στο πάτωμα και οι αεροσυνοδοί τους έριξαν νερό.

Φωτογραφία που δημοσίευσε το Γραφείο Ασφαλών Μετακινήσεων της Αυστραλίας δείχνουν την άτυχη γυναίκα να έχει μουτζουρωθεί στο πρόσωπο, ενώ κάηκαν τρίχες από τα μαλλιά και τα φρύδια της. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό πόσο σοβαρά είναι τα εγκαύματά της και εάν θα της αφήσουν μόνιμα σημάδια.

Εκτός την νεαρή Αυστραλίδα, προβλήματα αντιμετώπισαν το πλήρωμα και οι υπόλοιποι επιβάτες, καθώς η καμπίνα του αεροσκάφους γέμισε με καπνούς για το υπόλοιπο του ταξιδιού. Διάχυτη ήταν η μυρωδιά του καμένου πλαστικού και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, χάρη στην άμεση αντίδραση των αεροσυνοδών, η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, χωρίς να εξαπλωθεί στις διπλανές θέσεις. Οι αρχές υπενθυμίζουν στους ταξιδιώτες να μην φυλάσσουν μπαταρίες στις βαλίτσες τους, καθώς είναι πιθανή μια έκρηξη στον χώρο των αποσκευών, η οποία ίσως να μην μπορεί να περιοριστεί και να αποβεί τελικά μοιραία.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα