ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/03/2017 04:19 EET | Updated 18/03/2017 04:19 EET

Πώς έγινε η κινηματογραφική αρπαγή φοροτεχνικού στα Πατήσια

Eurokinissi

Σε θρίλερ εξελίχθηκε ληστεία με θύμα ιδιοκτήτη φοροτεχνικού γραφείου, καθώς οι κακοποιοί έφτασαν στο σημείο να τον απαγάγουν για λίγες ώρες για να καταφέρουν να του αφαιρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Το βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά τις 20.00, τρεις ληστές ακινητοποίησαν τον 41χρονο φοροτεχνικό την ώρα που έμπαινε στο σπίτι του στα Πατήσια. Με την απειλή όπλων τον έβαλαν μέσα στο διαμέρισμα και του είπαν ότι αν δεν τους δώσει όσα χρήματα υπάρχουν στο χώρο τότε θα τον σκοτώσουν. Το θύμα προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι δεν έχει σημαντικές αποταμιεύσεις στο σπίτι, κάτι που προσπάθησαν να διαπιστώσουν οι δράστες ψάχνοντας όλους τους χώρους. Στη συνέχεια, έφτασαν στο σημείο να τον περιλούσουν με βενζίνη απειλώντας ότι θα τον κάψουν ζωντανό.

Όταν κατάλαβαν ότι ο 41χρονος τους έλεγε αλήθεια, τότε αποφάσισαν να τον αρπάξουν, να τον βάλουν μέσα σε αυτοκίνητο και να τον οδηγήσουν στο φοροτεχνικό του γραφείο στην οδό Νικηφόρου Βρετάκου στον Άλιμο. Τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν δύο, το ένα του θύματος και το άλλο των δραστών. Το γραφείο βρίσκεται σε συγκρότημα διαμερισμάτων που φυλάσσεται από φύλακα. Οι κακοποιοί, ωστόσο, δεν πτοήθηκαν, ακινητοποίησαν τον φρουρό και μπήκαν στο γραφείο. Εκεί ακινητοποίησαν μία γυναίκα υπάλληλο της εταιρίας και κατόπιν άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο αφαιρώντας 125.000 ευρώ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι κατά τη διαφυγή τους, υπό το φόβο ειδοποίησης της Αστυνομίας, πήραν μαζί τους τον φύλακα των εγκαταστάσεων, την υπάλληλο και τον 41χρονο φοροτεχνικό. Στην οδό Κηφισού στη Νέα Φιλαδέλφεια απελευθέρωσαν τα θύματα, ενώ στην οδό Σεβαστίας στην ίδια περιοχή βρέθηκαν καμένα τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν, το τζιπ του 41χρονου και ένα δικό τους αυτοκίνητο. Παρά τις έρευνες της Ασφάλειας οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί. Πιθανό θεωρείται να είχαν πληροφόρηση ότι το θύμα είχε στην κατοχή του σημαντικό χρηματικό ποσό.