ΓΕΝΟΠ: Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποφάσισαν το ξεπούλημα του ομίλου της ΔΕΗ

ΓΕΝΟΠ: Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποφάσισαν το ξεπούλημα του ομίλου της ΔΕΗ
SOOC

Κριτική στην κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, ασκεί η ΓΕΝΟΠ με αποψινή ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι αποφάσισαν το «ξεπούλημα του ομίλου».

«Κοπτόμενη δήθεν για τη ρευστότητα και την εξυγίανση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, η Νέα Δημοκρατία προτείνει πώληση και στρατηγικό επενδυτή, και εμφανώς σιγοντάρει το ΔΝΤ στην «εξωφρενική» πορεία που έχει ξεκινήσει και της οποίας δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση να παρεκκλίνει», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ενεργειακού προγράμματος της ΝΔ και προσθέτει:

«Η δε παραδοχή - από την πλευρά της ΝΔ - τόσο της ζοφερής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην επιχείρηση, όσο και της θέσεως της ΓΕΝΟΠ σχετικά με τον κίνδυνο αδυναμίας πληρωμών, την καθιστά συνένοχη της υπόθεσης αυτής, καθότι οι στρεβλώσεις του παρελθόντος και οι μνημονιακές επιλογές είναι αυτές που έφεραν την επιχείρηση στο χείλος της καταστροφής.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εδώ και λίγα 24ωρα δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί τρεις υπουργοί της κυβέρνησης είναι «όμηροι» των θεσμών στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Ενέργειας κ. Σταθάκη, που πριν από λίγο καιρό διαβεβαίωνε πως δεν τίθεται θέμα πώλησης μονάδων, σήμερα να φαίνεται να βρίσκεται «όμηρος» στις Βρυξέλλες ενώ η επιστροφή του στην Ελλάδα φαίνεται να έχει συνδεθεί με συναίνεση στην υλοποίηση του σεναρίου πώλησης μονάδων, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες που αυτό το σενάριο ενέχει.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιος για την ενέργεια, εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί δεν πουλάνε μονάδες της ΔΕΗ.

Είναι πλέον πασιφανές ότι η κυβέρνηση, υποβασταζόμενη από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, είναι «στο παρα πέντε» να ενδώσει στις πιέσεις των δανειστών που από ό,τι φαίνεται, είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν την αυστηρότητά και την αναλγησία τους στη χώρα μας, εντείνοντας τις (κατα)πιέσεις και προτείνοντας ακόμα πιο αυστηρά μέτρα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή