ΔΙΕΘΝΕΣ
24/03/2017 13:56 EET | Updated 24/03/2017 14:52 EET

Τζεντιλόνι: Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε χωρίς εξαιρέσεις το κοινωνικό κεκτημένο

Remo Casilli / Reuters
Italy's Prime Minister Paolo Gentiloni attends a joint news conference with his Japanese counterpart Shinzo Abe at the end of a meeting at Chigi Palace in Rome, Italy March 21, 2017. REUTERS/Remo Casilli

Στις δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Σύνοδο της Ρώμης, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι αναφέρθηκε στην επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:

Διαβάστε ακόμη:

Η απάντηση Γιούνκερ στη επιστολή Τσίπρα: Το ευρωπαϊκό κεκτημένο εφαρμόζεται παντού

«Ξέρουμε ότι η κρίση έχει προκαλέσει σε πολλά κράτη μέλη εξίσου σοβαρές κοινωνικές κρίσεις. Ξέρουμε ότι η ΕΕ είναι ένα σύστημα αξιών και κανόνων, μεταξύ των οποίων και οι κοινωνικές κατακτήσεις, το λεγόμενο κοινωνικό κεκτημένο [σ.σ. acquis sociale], ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που επετεύχθησαν στα 60 χρόνια ολοκλήρωσης».

«Και πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε αυτό το κοινωνικό κεκτημένο, σε όλα τα κράτη μέλη, χωρίς καμία εξαίρεση, όπως σωστά σημείωσε σε μία επιστολή του ο φίλος μου Έλληνας Πρωθυπουργός. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι από την κοινωνική διάσταση μπορεί να ξεκινήσει μία νέα ώθηση στη διαδικασία ολοκλήρωσης».

«Διεκδικούμε έναν διεθνή ρόλο για την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε και εσάς, για να στηρίξουμε τις ελεύθερες ανταλλαγές, την ανάπτυξη, μια ατζέντα για την τεχνολογική ανανέωση αλλά και μια κοινωνική Ευρώπη», τόνισε επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας σε επιχειρηματίες και συνδικάτα των ευρωπαϊκών χωρών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post