ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/03/2017 13:11 EET | Updated 25/03/2017 13:16 EET

Πρώην μέλος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εξηγεί πώς να επιβιώσετε από επίθεση καρχαρία

woman is assaulted by a shark in a deep ocean
stefanoborsani via Getty Images
woman is assaulted by a shark in a deep ocean

Ο Κλιντ Έμερσον, πρώην μέλος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και συγγραφέας του βιβλίου: «100 επικίνδυνες δραστηριότητες, Ένας οδηγός του Πολεμικού Ναυτικού για να διασωθείτε, να αποφύγετε και να επιβιώσετε από οποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση, εξηγεί τι πρέπει να κάνετε αν ποτέ σας επιτεθεί καρχαρίας.

«Πρώτα από όλα κοιτάξτε τον. Να ξέρετε ότι θα επιτεθεί από κάτω προς τα πάνω. Έχουν την τάση να έρχονται κατ' ευθείαν κατ' επάνω σας. Για να είμαστε ρεαλιστές αν επιχειρήσετε να ρίξετε μία μπουνιά μέσα στο νερό, να ξέρετε ότι αυτό θα επιτευχθεί σε αργή κίνηση. Οποιοσδήποτε το προσπάθησε έκανε τα πράγματα χειρότερα. Αν όμως καταφέρετε να χτυπήσετε τα μάτια και τα βράχια του τότε υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσετε πόνο στον καρχαρία. Όπως ισχύει σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να αποφύγετε τον πόνο, θα πρέπει να προξενήσετε πόνο. Αυτός είναι ο νούμερο ένας στόχος και να έχει πάντα στο νου ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε, αν μπορείτε, απόσταση. Ως τελευταία λύση θα πρέπει να θέσετε στο στόχαστρο τα μάτια ή τα βράγχια του καρχαρία. Μπορείτε κυριολεκτικά να βάλετε τους αντίχειρές σας μέσα στα μάτια του καρχαρία και να προσπαθήσετε να τα βγάλετε προς τα έξω. Αν πάλι στοχεύσετε στα βράγχια του τότε δοκιμάστε να τοποθετήσετε τα δάχτυλά σας μέσα τους και στη συνέχεια τραβήξτε τα με όλη σας τη δύναμη μέχρι να τα αποκολλήσετε από το σώμα του» .

Δείτε το βίντεο του Business Insider, στο οποίο ο Κλιντ Έμερσον εξηγεί βήμα προς βήμα πως να επιβιώσετε από επίθεση καρχαρία: