ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/03/2017 13:12 EET | Updated 25/03/2017 13:12 EET

Ιστορίες τρέλας στην ΕΛ.ΑΣ: «Εγώ είμαι ο μανιακός δολοφόνος που επιτίθεται σε οδηγούς ταξί»

Kevin Coombs / Reuters
A woman rides in a taxi past an ancient site in Athens May 5, 2012. A ban on campaigning took effect in Greece on Saturday 24 hours ahead of the most uncertain and critical election for decades, a vote that could throw the country's future in Europe into doubt and shake the common currency. REUTERS/Kevin Coombs (GREECE - Tags: POLITICS CIVIL UNREST ELECTIONS)

«Κύριε αστυνόμε εγώ είμαι ο μανιακός δολοφόνος που επιτίθεται σε ταξιτζήδες. Μπορείτε να με συλλάβετε», είπε άνδρας ο οποίος προσπάθησε να παραδοθεί ως δράστης της δολοφονίας του 52χροβνου οδηγού ταξί στην Κηφισιά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εμμονικό δολοφόνο που στοχοποιεί οδηγούς ταξί έχουν έρθει αντιμέτωποι με πολλά ''ευτράπελα''.

Ο συγκεκριμένος άνδρας προσήλθε για να ομολογγήσει το έγκλημα έχοντας αποστηθίσει τα αστυνομικά ρεπορτάζ των ημερών προκειμένου να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο πειστικός στους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, γρήγορα άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να καταλάβουν ότι δεν έχει καμία σχέση με τη υπόθεση και να του επιτρέψουν να επιστρέψει σπίτι του.

Σε μία διαφορετική περίπτωση οι Αρχές κινητοποιήθηκαν όταν γυναίκα κατήγγειλε ότι ο δολοφόνος είναι ο γείτονάς της. Η καταγγέλουσα έχοντας επίσης παρακολουθήσει λεπτομερώς τα όσα δημοσιεύονταν άρχισε να παραθέτει λεπτομέρειες από όλα όσα υποτίθεται ότι γνώριζε για το δράστη. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. έβαλε στο μικροσκόπιο τον «ύποπτο», ο οποίος, όπως τελικά αποδείχθηκε, δεν είχε καμία σχέση με το δολοφόνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για φιλήσυχο επιχειρηματία και οικογενειάρχη, ο οποίος για αδιευκρίνιστους λόγους αποτελούσε μισητό εχθρό της γειτόνισσας.

Στο ίδιο δημοσίευμα περιγράφεται και μία τρίτη περίπτωση στην οποία οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι παρακολουθούν άνδρα με χαρακτηριστικά –κοινωνικού και ψυχολογικού προφίλ- που ταιριάζουν σε εκείνα του δράστη. Όταν τελικά, όμως, επέδειξαν τη φωτογραφία του υπόπτου στον 32χρονο οδηγό ταξί (πρώτο θύμα του δράστη που επέζησε), ο οποίος είναι ο μόνος που έχει δει το δολοφόνο, εκείνος τους απάντησε ότι ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε είχε αισθητά λιγότερα κιλά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος