ΔΙΕΘΝΕΣ
27/03/2017 07:56 EEST | Updated 27/03/2017 13:22 EEST

Ιταλικό δικαστήριο αθώωσε άνδρα για βιασμό γυναίκας σε κρεβάτι νοσοκομείου επειδή το θύμα δεν ούρλιαξε

Close-up of young female victim of rape
KatarzynaBialasiewicz via Getty Images
Close-up of young female victim of rape

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει απόφαση δικαστηρίου στην Ιταλία, με την οποία αθωώθηκε άνδρας που είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό μιας γυναίκας σε κρεβάτι νοσοκομείου, επειδή το θύμα δεν ούρλιαξε.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται την ιταλική Il Fatto Quotidiano, ο 46χρονος αθωώθηκε από το δικαστήριο του Τορίνο επειδή ο δικαστής έθεσε το ερώτημα γιατί η γυναίκα δεν φώναξε για να ζητήσει βοήθεια.

Αν και είπε «αρκετά» στον πρώην συνάδελφό της, ο οποίος κατηγορήθηκε πως τη βίασε, το δικαστήριο αποφάσισε πως επρόκειτο για μια πολύ αδύναμη αντίδραση για να αποτελέσει απόδειξη πως πραγματικά επρόκειτο για σεξουαλική επίθεση.

«Δεν έκλαψες, δεν ούρλιαξες. Δεν τον έσπρωξες μακριά. Πρέπει να ρωτήσουμε, γιατί;» είπε ο δικαστής. Οι συνήγοροι της γυναίκας είπαν πως η σιωπή της αντικατόπτριζε την οδυνηρή κατάστασή της, αντί να αποδεικνύει πως δεν επρόκειτο για βιασμό. O κατηγορούμενος υποστήριξε πως υπήρξε σεξουαλική επαφή, αλλά ήταν συναινετική.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του δικαστηρίου, όπου αναφερόταν πως δεν φώναξε ούτε ζήτησε βοήθεια, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα- οπότε και έχει ζητηθεί περαιτέρω διερεύνηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης.