ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/03/2017 19:17 EEST | Updated 28/03/2017 19:17 EEST

Τσίπρας: Καλοδεχούμενη η ψήφος υπέρ της προανακριτικής για τον Παπαντωνίου, αλλά δεν σας ξεπλένει

Sooc

Σφοδρή κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση τους στην περίοδο των «παχιών αγελάδων» και κυρίως για το γεγονός ότι, όπως τις κατηγόρησε, είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν στην κοινή γνώμη ανοσία για τις υποθέσεις με μίζες και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος εξαιτίας της πληθώρας τέτοιων περιπτώσεων, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Βουλής για τη συγκρότηση προανακριτικής Επιτροπής για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Η σημερινή σας ψήφος καλοδεχούμενη μεν δεν σας ξεπλένει δε» είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως μπορεί η ΝΔ να παριστάνει την αθώα για τον κ. Παπαντωνίου και ότι μπορεί το μισό ΠΑΣΟΚ να ισχυρίζεται ότι η εποχή που είχε πολιτική σχέση μαζί του είναι πολύ παλιά και το άλλο μισό να προσπαθεί να τον ξεπλύνει με δικονομικά τερτίπια, αλλά «σε κάθε περίπτωση δεν ξεπλένεται η στάση που κρατήσατε τόσα χρονιά, την οποία κρίνει ο λαός».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το Σώμα να υπερψηφίσει την πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας του κ. Παπαντωνίου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ακουστούν πολλά και ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει και η αλήθεια θα βρεθεί.

 

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΝΔ που προηγήθηκαν όπως του κ. Δένδια, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ενδεικτικές της αμηχανίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αλλά και της μεγάλης βιασύνης που έχετε τώρα τελευταία και γι' αυτό ζητάτε εκλογές μην τυχόν μια σειρά από υποθέσεις πάρουν μια σειρά να μπουν στο φως».

Όσον αφορά στις κριτικές όσων λένε ότι η προανακριτική αποφασίστηκε για λόγους εντυπωσιασμούς, υποστήριξε ότι «λένε ανοησίες, γιατί η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι κανείς σήμερα δεν εντυπωσιάζεται από τέτοιου είδους αποκαλύψεις».

 

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post