ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/03/2017 09:27 EEST | Updated 28/03/2017 09:28 EEST

Ποινή κάθειρξης 16 ετών χωρίς αναστολή στον «δράκο του Αμαρουσίου»

Eurokinissi

Ποινή κάθειρξης 16 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 30χρονο αποκαλούμενο «δράκο του Αμαρουσίου» για τις έξι απόπειρες βιασμού.

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισής του για μετατροπή της κατηγορίας από την πράξη της απόπειρας βιασμού κατά συρροή σε εκείνη της προσβολής γενετήσιας ελευθερίας αλλά και της αναγνώρισης ελαφρυντικού.

Το δικαστήριο έκρινε τον 30χρονο ομόφωνα ένοχο για έξι απόπειρες βιασμού και έκρινε ότι ο δράστης πρέπει να οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή.

Νωρίτερα την ενοχή του 30χρονου είχε ζητήσει και η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η Εισαγγελική λειτουργός απέρριψε τους ισχυρισμούς του ίδιου του κατηγορούμενου και της υπεράσπισης του, ότι εκδήλωσε ψυχική νόσο η οποία τον οδήγησε να επιτίθεται σε γυναίκες. Κατά την εισαγγελική κρίση, ο κατηγορούμενος "δεν είναι ψυχωσικός" και δρούσε "μεθοδευμένα". Με την πρόταση της η Εισαγγελέας ζητά να μην δεχθεί το δικαστήριο την πρόταση της υπεράσπισης που ζήτησε να καταδικαστεί ο 30χρονος με μετατροπή του κατηγορητηρίου για πλημμεληματική προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ως δράστης μειωμένου καταλογισμού: "Αν ήθελε να μειώσει τα θύματα θα έκανε άλλες πράξεις, δρούσε μεθοδευμένα..Οι επιθέσεις γίνονταν σε υπόγειες διαβάσεις που δεν ήταν πολυσύχναστες. Δεν ήταν τυχαία και η επιλογή της ώρας. Δεν προκύπτει ότι είναι ψυχωσικός. Αντίθετα, οι συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν λειτουργικός. Ήταν μεθοδικός και αυτό προκύπτει και από την επιλογή των θυμάτων του. Επέλεγε γυναίκες που μπορούσε να χειριστεί. Προσπάθησε μάλιστα στην τελευταία του επίθεση να βελτιώσει τη δράση του, είχε μαζί του μονωτική ταινία".

Απολογούμενος ο 30χρονος επανέλαβε ότι δεν είχε πρόθεση να βιάσει τις γυναίκες στις οποίες επιτέθηκε αλλά μόνο "να τις ταπεινώσει" όπως ταπείνωσε και αυτόν "η Τζωρτζέτα", η σύντροφος του η οποία τον απέρριψε και τον πλήγωσε. Κατά τον κατηγορούμενο η απόρριψη από την γυναίκα αυτή, ήταν κάτι που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ενώ η ταπεινωτική συμπεριφορά της προς αυτόν του δημιούργησε προβλήματα με "παραισθήσεις και φωνές που άκουγε" να τον παροτρύνουν να "ταπεινώσει" άλλες γυναίκες βλέποντας σε αυτές την Τζωρτζέτα. Ο κατηγορούμενος είπε πως αγάπησε πολύ την γυναίκα αυτή και την βοηθούσε οικονομικά και συναισθηματικά ώστε να σταματήσει να εργάζεται ως ιερόδουλος, να μάθει καλά ελληνικά , καθώς ήταν από την Ρουμανία και να παντρευτούν. Εκείνη ενώ στην αρχή συμφωνούσε με όλα αυτά και του είχε πει να κάνουν μαζί ένα παιδί, αργότερα τον απέρριψε ενώ κάποια στιγμή επανήλθε και ήθελε να πηγαίνει μαζί της στο στούντιο που δούλευε "και να βλέπω τι έκανε με τους πελάτες". Όπως είπε ο κατηγορούμενος "δεν άντεχα, της έλεγα "γιατί μου το κάνεις αυτό"; Μου έλεγε "αυτή είναι η δουλειά μου και πρέπει να την αποδεχθείς"..Μετά χωρίσαμε οριστικά. Με απέφευγε".

Ο κατηγορούμενος απαντώντας σε ερωτήσεις τόσο της προέδρου όσο και της Εισαγγελέα υποστήριξε ότι όλες οι πράξεις του ήταν θέμα παρόρμησης και των φωνών που άκουγε "Ήμουν άρρωστος, παίρνω φάρμακα. Τώρα κατάφερα να ξεπεράσω αυτή τη γυναίκα που μου κατέστρεψε τη ζωή, Δεν τη θέλω πια, ούτε την μισώ ούτε την αγαπώ. Θέλω την επιείκεια σας για να ενταχθώ ξανά στην κοινωνία" είπε πριν καταδικασθεί.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)